STOMATOLOG OTKRIVA: Ove namirnice će vam izbeleti ZUBE!
Ilustracija, Foto: free pick

PRIJATELJI ORALNE HIGIJENE

STOMATOLOG OTKRIVA: Ove namirnice će vam izbeleti ZUBE!

Ukoliko želite da izbelite svoje zube, probajte prvo sa ovim namirnicama

Objavljeno:

Svako želi da ima lepe i bele zube, ali mnogi ne znaju da to može da se postigne i uz pomoć određenih namirnica.

- Za razliku od kafe i crvenog vina, koji mogu da potamne vaše zube, postoji hrana koja može prirodno da ih izbeli - ističe stomatolog Dženifer Nelson.

Jagode

Sočne jagode mogu ostaviti crven trag na vašoj odeći, ali se s druge strane mogu koristiti za dobijanje blistavog osmeha, zbog njihove jabučne kiseline.

Nelsonova predlaže da izgnječite jagode i utrljavate ih na zube.Nakon pet minuta isperite vodom i potom operite kao i inače.

1 / 4 Foto: free pick

Jabuke, celer i šargarepa

- Kada jedete više voća i povrća poput jabuka, celera i šargarepa, to zapravo može da se pokaže kao prirodni čistač fleka - kaže Nelsonova i dodaje da kako ova hrana pojačava proizvodnju pljuvačke u ustima, takođe ubija bakterije i leči loš zadah.

Pomorandže i ananas

Dženifer je takođe podelila da citrusno voće može da služi kao prirodna vodica za usta. Kako citrusi teraju usta da prave više pljuvačke, Nelsonova kaže da je to prirodni način na koji peru vaše zube. Ipak, budite pažljivi s limunom, jer njegov visok nivo kiseline može da ošteti zube, pre nego im pomogne.

Jogurt, mleko i sir

Nelsonova kaže kako mlečni proizvodi sadrže mlečnu kiselinu, koja pomaže u prevenciji od propadanja zuba.

- Istraživači smatraju da proteini u jogurtu mogu da se vežu za zube i spreče da štetne kiseline uzrokuju karijese - kaže Dženifer, koja takođe navodi da su tvrđi sirevi najbolji za izbeljivanje, kao i da takođe pomažu da se uklone delići hrane.

Soda bikarbona

Iako nije baš hrana, ovaj sastojak čini čuda kada se radi o izbeljivanju vašeg osmeha. Za brzo i lako rešenje, Dženifer kaže da na četkicu treba da stavite sodu bikarbonu, a potom direktno na zube ili možete kupiti pastu za zube, koja već sadrži ovo sredstvo.

(Espreso / Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.