PRIPREMITE RAKIJU ZA JAČANJE IMUNITETA: Priprema se brzo i lako, a potrebna vam je ova BILJKA!
Ilustracija, Foto: Printscreen

NARODNI TRAVAR SAVETUJE

PRIPREMITE RAKIJU ZA JAČANJE IMUNITETA: Priprema se brzo i lako, a potrebna vam je ova BILJKA!

Veoma moćna kombinacija...

Objavljeno:

Svakodnevno uzimanje vitamina i suplemenata za jačenje imuniteta nije nešto što je preporuka lekara i nutricionista na duže staze nisu pravo rešenje. Zbog ovoga bi rešenje za podizanje i jačanje imuniteta trebalo potražiti u prirodi, čajevima i biljkama koje ne mogu da utiču loše na organizam, a mogu da pomognu.

Momčilo Antonijević, narodni travar i novinar otkrio je koje su to biljke najbolje za jačanje imuniteta.

Čičak

Ovo je izuzetno lekovita biljka, u lečenju se koristi listi čička, koji je jako ukusan, može se koristiti i za salate, ali i koren koji je odličan za čišćenje jetre, koja je opet čistač organizma. Koren čička ne bi smeo da bude stariji od godinu dana.

Kopriva

Jedan francuski travar ima običaj da kaže da ako treba iz prirode da se vratite samo sa jednom biljkom onda je to kopriva. Od koprive se korsti list i koren, veoma je dobra za krv, jetru, mokraćne kanale, ali i za imunitet. Kopriva je paradoksalno baš zato što izaziva crvenilo nakon dodira za kožom veoma dobra za alergije.

Cikorija

Odlična je za razvoj korisnih bakterija koje su bitne za zdravlje creva.

Lincura

Planinska lepotica, poznata je po rakiji, od nje može da se pravi rakija, gorka rakija koja je fenomenalna za jačanje imuniteta, posebno posle nekih jakih terapija sa lekovima, zračenja i slično.

Rakija od lincure

Postoje mnogobrojni recepti za pripremu rakije.

A ono što je najvažnije jeste da odaberete kvalitetnu domaću rakiju za pripremu.U slučaju da želite samostalno da pripremite korenje lincure, onda je neophodno da ga u svežem stanju isečete na sitnije komade. Njihova veličina ne bi trebalo da bude veća od oko 1 puta 1 centimetar. Zatim bi trebalo da ga tako iseckanog ostavite da se prosuši na suncu.

Podrazumeva se da ćete odabrati kvalitetnu domaću rakiju, a zatim u staklenoj flaši odnosno tegli preliti pripremljeni koren njome. Posudu dobro zatvorite i čuvajte na tamnom mestu. Prema ovom receptu, rakija bi trebalo da stoji oko 3 sedmice minimum, a trebalo bi i da je sa vremena na vreme promućkate. Pošto taj period bude istekao, procedite rakiju i čuvajte je na hladnom i tamnom mestu.

(Espreso / Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.