OVA HRANA ĆE VAM SAČUVATI SRCE: Kada vidite o čemu se radi, NEĆETE JE IZOSTAVLJATI SA TRPEZE
Foto: Printscreen/Youtube/Zakuvavanje Com

paŽnja

OVA HRANA ĆE VAM SAČUVATI SRCE: Kada vidite o čemu se radi, NEĆETE JE IZOSTAVLJATI SA TRPEZE

Osim semenki, koje su odličan izvor proteina, ni ostatak bundeve nikako nije za bacanje. Blagotvorno deluje na kardiovaskularni sistem, obiluje antioksidansima, a jača i kosti

Objavljeno: 13:45h

Kada naiđe hladnije vreme, sasvim je prirodno da nam imunitet polako slabi. Ipak, postoje prirodni načini kako da ojačate vaše telo i pripremite ga za predstojeću zimu.

Sve što treba da uradite, jeste da određene namirnice uvrstite u vašu svakodnevnu ishranu.

Nutricionistkinja Jovana Vučelić otkriva koja hrana treba obavezno da se nađe na vašoj trpezi:

1. Jabuke i kruške

jabuka, jabuke
foto: Profimedia

Ovo je period kada su kruške i jabuke u sezoni, a samim tim su sada i najsvežije. Obiluju vitaminima (C, K), antioksidansima i vlaknima, a poboljšavaju i rad digestivnog trakta.

2. Crvena paprika

Sezona pravljenja ajvara je uveliko prošla, ali srećom možemo uživati i u raznim drugim jelima od paprike. Bilo da je u salati ili kuvana. Paprika je bogata vitaminom C, sadrži i beta karoten, koji je dobar i za kožu, a i za oči.

3. Bundeva

Bundeva
foto: Profimedia

Osim semenki, koje su odličan izvor proteina, ni ostatak bundeve nikako nije za bacanje. Blagotvorno deluje na kardiovaskularni sistem, obiluje antioksidansima, a jača i kosti.

4. Zeleniš

Spanać, kelj, prokelj, brokoli, blitva - samo su neki od zeleniša koji bi obavezno trebalo da budu gosti na tvojoj jesenjoj trpezi. Osim što su sve ove namirnice niskokalorične, obiluju vitaminima, mineralima i vlaknima, što će obezbediti duži osećaj sitosti.

5. Nar

Nar
foto: Printscreen Youtube

Još jedna voćka u nizu, koja obiluje vitaminom C, a koja je odlična za hladnije vreme koje predstoji. Saveznik u borbi protiv virusa, jača imunitet. Takođe smanjuje upalne procese i blagotvorno utiče na zdravlje srca.

6. Cvekla

Cvekla je poznata kao odličan izvor gvožđa, pa se često kombinuje sa namirnicama, koje sadrže vitamin C i tako pomaže u borbi protiv anemije. Osim toga je dobra i za jetru i bubrege, a smanjuje i upalne procese.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.