NIKAKO NE DRŽITE JAJA NA OVOM MESTU U FRIŽIDERU: Čim ih stavite, odmah se POKVARE
Foto: Profimedia

UPOZORENJE

NIKAKO NE DRŽITE JAJA NA OVOM MESTU U FRIŽIDERU: Čim ih stavite, odmah se POKVARE

Možda se čini pravim mestom za čuvanje jaja, ali ustvari može biti opasno za zdravlje

Objavljeno: 16:43h

Puna proteina, vitamina i minerala, jaja su zdrava namirnica koja nam pruža osećaj sitosti a isto tako su jako pristupačna. No stručnjaci upozoravaju da ih nikada ne treba čuvati na jednom mestu u frižideru, a na njega ste sigurno prvo pomislili kada ste ih kupili. Upravo na tom mestu su ona podložna kvarenju i mogu uzrokovati zdravstvene probleme.

Jesti jaja kojima je istekao rok trajanja može dakle voditi do trovanja hranom ili sličnih bolesti uzrokovanih hranom. Upravo iz tog razloga stručnjaci upozoravaju.

Upravo iz tog razloga je važno upozoriti na jednu uobičajenu grešku koju svi ponavljamo kada je u pitanju čuvanje jaja u frižideru. Saznajte kako to možete samo uticati na to da se jaja brže kvare.

NA OVO MESTO JAJA NIKADA NE STAVLJATE

Mnogi frižideri imaju ugrađen deo za jaja na vratima, ali stručnjaci kažu kako je pogrešno odlagati ih tu. Razlog je jednostavan; upravo je to deo frižidera podložan stalnim promenama temperaturama pa će se i jaja puno brzo pokvariti. Njihov je savet da jaja držite u glavnom delu frižidera na srednjoj polici gde temperatura najčešće jednaka.

No iako ste jaja pohranili na pravo mesto, stručnjaci upozoravaju kako bi trebalo što manje otvarati vrata frižidera kako se temperatura ne bi menjala. Svaki put kad otvorite vrata frižidera. temperatura unutar njega će se promeniti, a kako biste to sprečili stručnjaci savetuju kako bi trebalo otvoriti vrata frižidera. uzeti što ste planirali i zatvoriti vrata.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.