SRBI SU LUDI ZA BELIM LUKOM, A 1 STVAR NE ZNAJU: Pazite samo!
Beli luk, Foto: Profimedia

vodite računa

SRBI SU LUDI ZA BELIM LUKOM, A 1 STVAR NE ZNAJU: Pazite samo!

Drugi način je u frižideru, i to u zatvorenoj fioci koja je inače namijenjena za voće i povrće

Objavljeno: 20:45h
  • 3

Omiljeni začin koji se odlično slaže s mnogo jela često se osuši i ne možete više s njim ništa da uradite. Beli luk bi trebalo, baš kao i sveže začine poput bosiljka i origana dobro čuvati.

Jedino tako možete sprečiti nepotrebno bacanje. Kako prenosi "Pink Villa", najbolja metoda jeste držanje belog luka u pletenoj korpici ili mrežastoj vrećici na temperaturi - od 15 do 18°C pri blagoj vlažnosti.

Drugi način je u frižideru, i to u zatvorenoj fioci koja je inače namijenjena za voće i povrće.

Bitno je napomenuti da ga morate iskoristiti čim ga izvadite iz frižidera. Ako ga ostavite na sobnoj temperaturi nakon što se ohladio, ubrzo će početi da se raspada.

Takođe, možete usitniti beli luk u blenderu, a zatim ga staviti u posudice za led i zamrznuti. Jednostavno izvadite kockicu, dve i dodajte jelu tokom kuvanja. U blender možete dodati malo maslinovog ulja i začina poput ruzmarina ili bosiljka, pa time začiniti hranu.

Beli luk možete ispeći u rerni, a kada poprimi smeđu boju i dobro se ohladi, stavite ga u plastičnu posudicu i zamrznite.

Bonus video:

SRBI BACE 2 MILIONA KG HRANE DNEVNO, A POLA MILIONA OSTANE GLADNO! Mitkovski u Pulsu: Najveći problem je u planiranju kupovine
01:49

SRBI BACE 2 MILIONA KG HRANE DNEVNO, A POLA MILIONA OSTANE GLADNO! Mitkovski u Pulsu: Najveći problem je u planiranju kupovine

(Espreso / Najžena.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media