2 NAMIRNICE SU DOBITNA KOMBINACIJA PROTIV VISOKOG HOLESTEROLA: Lekari kažu da je BAŠ SAD PRAVO VREME ZA NJIH
Mast i luk, Foto: Printscreen

PROBAJTE!

2 NAMIRNICE SU DOBITNA KOMBINACIJA PROTIV VISOKOG HOLESTEROLA: Lekari kažu da je BAŠ SAD PRAVO VREME ZA NJIH

Činjenica je da omega-6 kiseline, koje ova namirnica sadrži, podstiče razgradnju holesterola i lučenje hormona

Objavljeno:

Iako je dugo vremena nezasluženo bila na crnoj listi kad je reč o zdravim namirnicama, naučnici su odavno ustanovili da svinjska mast zapravo veoma korisna za organizam.

Sadrži vitamine A, D, E rastvorljive u masnoćama i omega-6 arahidonsku kiselinu koja igra značajnu ulogu u metabolizmu holesterola. Osim toga, ispostavilo se i da podstiče aktivnost hormona i regeneraciju ćelija.

A naučnici su nedavno otkrili da postoji način da svinjsku mast učinite još zdravijom, sve što je potrebno jeste da joj dodate jednu izuzetnu zdravu namirnicu - beli luk.

Kada je najbolje da se jede svinjska mast?

Dijetolozi kažu da je najbolje konzumirati tokom hladnijeg vremena - u jesen, zimu i rano proleće. Zahvaljujući masti, telo lakše podnosi prehladu, snažnije se odupire bolestima, uključujući akutne respiratorne virusne infekcije i grip. Osim toga, ova namirnica pomaže da izbacite toksine iz organizma.

Neki naučnici čak smatraju da komad masti od 20 grama može zameniti da zameni jednu tabletu kompleksa vitamina.

Činjenica je da omega-6 kiseline, koje ova namirnica sadrži, podstiče razgradnju holesterola i lučenje hormona. U kombinaciji sa belim lukom, svinjska mast pomaže organizmu da se oslobodi "lošeg" holesterola, kažu lekari. Možeteda ga iseckate i umešate u mast i tako koristite, predlažu stručnjaci.

Osim toga, mast i luk zajedno blagotvorno deluju i na rad rca, poboljšavaju stanje jetre i pankreasa. Ukoliko svakog dana pojedete 20-30 g masti, učinićete uslugu svom zdravlju i lepoti, kažu stručnjaci.

(Espreso / Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.