LUBRIKANT SE MOŽE UPOTREBITI NA NAJMANJE 9 NAČINA: Pazite samo koliko je PRAKTIČAN!
Ilustracija, Foto: Profimedia

zanimljivo

LUBRIKANT SE MOŽE UPOTREBITI NA NAJMANJE 9 NAČINA: Pazite samo koliko je PRAKTIČAN!

Lubrikant je odličan pomoćnik - i to ne samo za starije ljude i druge koji imaju problema sa nedostatkom vlažnosti na intimnim područjima

Objavljeno: 19:50h

Da li i vi mislite da je lubrikant samo nešto što vidimo u porno filmovima?

-Grešite. Lubrikant je odličan pomoćnik - i to ne samo za starije ljude i druge koji imaju problema sa nedostatkom vlažnosti na intimnim područjima! Evo kako možete poboljšati svoja seksualna iskustva sa lubrikantom…

1. VAGINALNI SEKS

Ovo je naravno najčešći način upotrebe lubrikanta. Možete ga nanijeti direktno na polni organ, na kondom ili čak na tijelo dame - vaš izbor. Poboljšat će vaginalni odnos čak i ako ne patite od problema sa nedostatkom vlažnosti. Kako, pitate se? -Smanjit će trenje, što će muškarcu produžiti užitak, posljedično (i nadamo se), pružiti još više užitka dami.

2. ANALNI SEKS

Kada govorimo o vaginalnom seksu, prirodni sekret, naravno, proizvodi se sam od sebe. Kada govorimo o analnom seksu, nema proizvodnje prirodnog sekreta. Dakle, koristite više nego što biste željeli sa vaginalnim seksom kako biste bili sigurni da će iskustvo biti ugodno za oboje.

3. MASTURBACIJA

To je tačno – za upotrebu lubrikanta nije nužno da u igri bude samo dvoje ljudi. Možete ga koristiti i kada ste sami: osjećate se ugodno i pomalo uzbuđeno pod toplim pokrivačem u svom krevetu, gledate seksi prizor na televizoru zbog kojeg želite da se dodirnete ili kada se pokušate na poseban način opustiti pod tušem. Djeluje za oba spola. Može biti od pomoći kada se igrate vlastitim rukama ili seksualnim pomagalima poput vibratora.

4. NEKA VAŠ PARTNER DOŽIVI INTENZIVNIJI VRHUNAC

Iskusni korisnici lubrikanta znaju da lubrikant i muški perineum dobro idu ruku pod ruku. Perineum je to vrlo osjetljivo mjesto na njegovom tijelu, skriveno između penisa i njegovog anusa. Stavite kap lubrikanta na svoj prst, a kad je blizu vrhunca, počnite dodirivati njegov perineum. Ovo će ga dovesti do ludila.

5. NEKA VAŠ PARTNER DOŽIVI INTENZIVNIJI VRHUNAC II.DIO

Sretan dečko, ha? Ako lubrikant koristite i dok ga oralno zadovoljavate, onda definitivno jest! Učinit će ga još uzbuđenijim, a osim toga može učiniti vaš posao malo manje napornim i laganim za vaše usne. Samo koristite lubrikant dobrog ukusa. Na tržištu ima mnogo vrsta lubrikanata s raznim okusima...

6. NEKA VAŠA PARTNERICA DOŽIVI INTENZIVNIJI VRHUNAC

Ne brinite dame, lubrikant također može popraviti vaš dan (ili noć). Znamo da je odličan za upotrebu kada vam nadražuje vaginu, ali može se nanijeti i mala količina dok vam partner ljubi grudi. Nanesite ga oko i iznad bradavica i pustite svog muškarca da vam pruži magično iskustvo.

7. MOŽETE GA STAVITI I U KONDOM

Već smo rekli da na kondom možete staviti i lubrikant - kako bi bilo da ga stavite u kondom? Priznajte, niste ni razmišljali o tome da ga koristite na ovaj način, zar ne? Ali, užitak je odličan. Znate kako se neki muškarci žale na korištenje kondoma jer im smeta užitku? Pa, stavljanje nekog lubrikanta u kondom zapravo može pojačati njihov osjećaj, držeći oboje sretnim - i sigurnim.

8. MOŽETE GA UPOTREBLJAVATI ZA IGRICE UMJESTO VOSKA

Znate, da dodirujete različite dijelove tijela svog partnera kapanjem vruće ili hladne tečnosti u njega ... možete koristiti lubrikant koji je prethodno temeljno zagrijan u rukama da stvorite ugodan osjećaj topline. A to može biti i lubrikant koji se lagano ohladio, kako bi se njegovo tijelo u zanosu naježilo dok hladna tečnost šokira vruću kožu.

9. KORISTITE GA ZA MASAŽU

Dodirivanje jedno drugo izvan seksualnih aktivnosti važan je dio bilo koje veze. A lubrikant možete koristiti i za masažu koja nema seksualnu tendenciju. Nanesite lubrikant na leđa, noge i ruke vašeg partnera i gledajte ga kako uživa i opušta se pod vašim brižnim i nježnim dodirom.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.