OVAJ ZAČIN SVI IMAMO U KUHINJI, A NIKO NE ZNA NJEGOVU MOĆ: Žene se kunu u njega!
Ilustracija, Foto: Profimedia

REŠITE SVE PROBLEME

OVAJ ZAČIN SVI IMAMO U KUHINJI, A NIKO NE ZNA NJEGOVU MOĆ: Žene se kunu u njega!

Začin je pomogao i u uravnoteženju hormona

Objavljeno: 14:02h

Ovaj začin svi imate u kuhinji, a sigurno niste znale da smanjuje probleme tokom menopauze, pomaže u rešavanju suvoće vagine, smanjuje bolove tokom odnosa i rešava problem niskog libida.

Seksualni život je neiscrpan izvor sreće, zadovoljstva, a ponekad i frustracija. Nedostatak seksualne želje ili libida je problem o kom se retko govori. No Indijci, narod koji je zaslužan za najvažniju knjigu o seksu "Kamasutru", znaju i kako da rešite problem ženskog libida.

Začin kao rešenje ovih problema

Nova istraživanje su pokazala da jedna od biljaka u mešavini karija znatno utiče na poboljšanje libida. Reč je o piskavici, jednom od glavnih sastojaka najpoznatijeg indijskog začina koji se obično sastoji od kurkume, piskavice, korijandera, đumbira, kima i niza drugih biljaka.

Istraživanje "Red Hot Researcha" zabeležilo je da piskavica, listovi i semenke te biljke, smanjuje probleme žena tokom menopauze. Kod žena u menopauzi, piskavica može da smanji razne tegobe poput suvoće vagine, seksualne disfunkcije, navale vrućine, znojenja, poremećaja sna, promena raspoloženja i depresije. No, paralelna studija došla je do još zanimljivih rezultata, piskavica pomaže i kod seksualnih problema. Tokom studije 42% ispitanica otkrilo je kako su im se problemi u spavaćoj sobi smanjili kad su uzimale 500 mg biljnih dodataka piskavice dnevno.

Začin je pomogao i u uravnoteženju hormona. Testosteron je ključan za "poticanje seksualnog interesa i održavanje želje", rekli su stručnjaci, a pomaže i kod protoka krvi. U poređenju sa onima koje nisu uzimale ekstrakt piskavice, žene su imale povećan libido, manju razdražljivost i pojačani estradiol, glavni ženski polni hormon.

Trudnice, oprez

"Piskavica može da se smatra prirodnom alternativom za seksualne probleme kod žena”, kažu naučnici koji su radili na ovom istraživanju u Indiji.

Međutim, žene koje su u drugom stanju, bi trebalo da izbegavaju piskavicu tokom trudnoće jer može da ubrza trudove, što dovodi do pobačaja.

Bonus video:

01:04

ESPRESO ANKETA: Koji je vaš stav po pitanju vakcinacije?

(Espreso/Žena.blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.