OSTAVITE OVO POTOPLJENO U VODI 24 SATA: Kada ga popijete, učiniće svašta u vašem ORGANIZMU!
Suvo grođe, ilustracija, Foto: Prinstcreen

dobro za probavu

OSTAVITE OVO POTOPLJENO U VODI 24 SATA: Kada ga popijete, učiniće svašta u vašem ORGANIZMU!

Osim što ih stavljamo u razne kolače, možda ste do sada čuli koliko je zdravo pojesti nekoliko bobica suvog grožđa, jer tako možete sprečiti kardiovaskularne bolesti, regulisati novu masnoća u krvi i još mnogo toga

Objavljeno:

Suvo grožđe je dobar izvor energije zbog visokog sadržaja ugljenih hidrata, prirodni diuretik prepun vlakana koja pomažu probavu, podstiče bolju cirkulaciju krvi, a sadrži i antioksidanse koji se bore protiv slobodnih radikala i pomažu u prevenciji raka debelog creva.

Osim konzumiranja plodova, pronašli smo još jedan sjajan način da konzumirate suvo grožđe. Naime, voda sa suvim grožđem može da bude izuzetno dobro prirodno piće sa višestrukim pozitivnim svojstvima.

Sve što treba da uradite jeste da potopite malo suvog grožđa u vodu na 24 sata, procedite i popijete ovu ukusnu tečnost. Ovo je idealan način konzumiranja za one koji zapravo ne vole suvo grožđe, jer je ukus potpuno drugačiji.

Suvo grožđe
foto: Printscreen

Ovo su svojstva vode od suvog grožđa:

- riznica vitamina i minerala- pomaže u izbacivanju nečistoća i otpada iz organizma - pomaže detoksikaciji jetre - omogućava dobro varenje hrane

Zbog svojih bioflavonoidnih svojstava, suvo grožđe otpušta svoje blagotvorne nutrijente koji se prenose u vodu i postaju snažan antioksidans.

Recept:

Pola šolje suvog grožđa se stavi u hladnu vodu, poklopi i ostavi da stoji 15 minuta. Dobro se isperu pod mlazom vode, pa sipaju u šolju prokuvane, ohlađene vode.

Suvo grožđe treba da stoji u vodi 24 sata. Sledećeg dana se, pre doručka, popije tečnost, a može da se pojede i samo suvo grožđe, naravno.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.