MASLINOVO ULJE SVI KORISTIMO, A DA LI STE ZNALI DA NIJE U POTPUNOSTI ZDRAVO? Evo kada ga trebate izbegavati
Foto: Profimedia

DRŽITE SE PREPORUKE

MASLINOVO ULJE SVI KORISTIMO, A DA LI STE ZNALI DA NIJE U POTPUNOSTI ZDRAVO? Evo kada ga trebate izbegavati

Maslinovo ulje uvek možete koristiti kao dodatak jelu

Objavljeno:

Maslinovo ulje ima status jedne od najzdravijih namirnica na svetu, međutim ono nije uvek nužno zdrava opcija. Donosimo popis situacija u kojima bi ga trebali izbegavati.

Maslinovo ulje za lice Mnoge žene koriste maslinovo ulje u kozmetičke svrhe, najviše kao masku za kosu, ulje za masažu ili negu kože, ali ono nema jednaku blagotvornost kad je u pitanju telo i lice. Maslinovo ulje nikako nije dobro za lice i najbolje je izbegavati ga. Budući da je maslinovo ulje gusto i zatvara pore, osobe koje su sklone aknama trebaju ga zaobilaziti.

Maslinovo ulje za prženje

Maslinovo ulje ima delotvoran učinak na zdravlje srca, ali ukoliko ga držite na visokim temperaturama postaje štetno. S obzirom da ovo budi razne dileme kod ljudi, u svakom slučaju “bolje sprečiti, nego lečiti”. Struktura ulja se uništava sa zagrejavanjem, i to je u potpunosti ispitano. U tom slučaju, maslinovo ulje uvek možete koristiti kao dodatak jelu.

Maslinovo ulje
foto: Profimedia

Maslinovo ulje za roštilj Postoji puno recepata u kojima se maslinovo ulje preporučuje za roštiljska jela. Iako u ovom slučaju nije štetno, nije ga potrebno korsititi u ove svrhe jer ono jednostavno izgori, meso i povrće za roštilj uopće ne trebate uljiti ako želite jesti zdravo. Sve što trebate učiniti je lagano nauljiti rešeteke roštilja, a suvim začinima marinirati namirnice.

(Espreso/ Dnevno)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.