PREPOZNAJTE NEVERSTVO NA VREME: Ovih 6 znakova sve govore, vreme je da ih dobro OSLUŠNETE
Foto: Profimedia

USVOJITE

PREPOZNAJTE NEVERSTVO NA VREME: Ovih 6 znakova sve govore, vreme je da ih dobro OSLUŠNETE

Postoje brojna istraživanja i prikupljanja podataka koji nam pružaju statističke, a ponekad i uzbudljive podatke o nevernim osobama

Objavljeno:

Nikada nećemo moći sa sigurnošću unapred predvideti hoće li neka osoba biti neverna i varati partnera ili ne. Tek nakon što se to dogodi možemo razmišljati da se to, s obzirom na njegovu/njenu porodičnu istoriju, karakter, situaciju u vezi i tako dalje, to verovatno moglo predvideti, ali zaključak je da ljudsko ponašanje nije predvidljivo prema trenutnom stanju.

Ipak, postoje brojna istraživanja i prikupljanja podataka koji nam pružaju statističke, a ponekad i uzbudljive podatke o nevernim osobama. Na primer, koje profesionalne grupe relativno često imaju afere ili gde vara posebno veliki broj ljudi. Evo nakratko nekoliko novijih otkrića…

6 stvari koje znamo iz istraživanja varalica

1. Ekstrovertan

U istraživanju iz 2021. godine, koje je proveo portal za upoznavanje Ashley Madison, učestvovalo je dobrih 2100 varalica, a većina njih (59 posto) ocenila se ekstrovertnim. Možda to i ne iznenađuje: introvertne osobe se obično bolje opuštaju i pune baterije kad su same sa sobom. Afera bi im mogla biti više teret nego zadovoljstvo.

2. Prvorođeni

U istom istraživanju na Ashley Madison otkriveno je da su većina varalica najstarija braća i sestre: 39 posto ispitanih varalica bili su prvorođenci, 29 posto mlađi i 24 posto negde u sredini između starije i mlađe braće i sestara. Samo osam posto ispitanika koji su učestvovali u istraživanju bili su jedinci.

3. Niska samokontrola

Istraživanje Sveučilišta Carolina, objavljeno u Journal of Family Psychology 2020. godine, sugeriše da varalice ne samo da se teško mogu odupreti seksualnim iskušenjima, nego pokazuju i nizak nivo samokontrole. Bilo da se radi o vrhunskoj nadogradnji aplikacije koja im zapravo ne treba (naučnici u SAD -u testirali su ispitanike time), četvrtom pivu naveče (a trebalo je biti samo jedno) ili emocionalnom ispadu za svaku sitnicu - čini se da je samokontrola kvaliteta koja se provlači kroz mnoga područja života. A očito i nedostatak iste.

4. Menadžment

Prema već citiranom istraživanju Ashley Madison, većina ispitanika ima upravljačku poziciju na poslu. Čak 13 posto ispitanika čine menadžeri, a još 7 posto su izvršni direktori.

5. Vlasništvo kuće ili stana

S obzirom na cene nekretnina, tu se zasigurno nalazi veliki deo nevernih direktora: oko 66 posto ispitanika u istraživanju portala Ashley Madison reklo je da imaju vlastiti dom u kojem žive.

6. Prepoznatljive crte lica (kod muškaraca)

Kao deo australskog istraživanja, objavljenog 2019. godine u časopisu Royal Society Open Science, naučnici su otkrili da muškarci koji varaju obično imaju upečatljivo muževni oblik i crte lica, na primer snažnu čeljust, upadljive obrve, uske usne. U ovom istraživanju naučnici nisu pronašli značajnu povezanost između izgleda i vernosti kod žena.

(Espreso/ Miss7)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.