U SVE SE MEŠA: Ulje od omiljene namirnice korisno za sve što vam padne na pamet, nećete mu reći NE
Foto: Profimedia

DA LI STE ZNALI

U SVE SE MEŠA: Ulje od omiljene namirnice korisno za sve što vam padne na pamet, nećete mu reći NE

Kokosovo ulje pomoćiće vam ukloniti i tragove boje, voska, lepila i drugih materijala koji se teško skidaju s ruku. Utrljajte kokosovo ulje, sačekajte par minuta i isperite

Objavljeno:

Poslednjih se godina sve više priča o kokosovom ulju kao vrhunskom prirodnom proizvodu koji ima široki spektar upotrebe i zaštite. Osim što je prava supernamirnica zbog svojih nutritivnih svojstava, ovo ulje možemo koristiti i za čišćenje, negu kože, skidanje mrlja zaštitu od komaraca i sl.

Za razliku od uobičajenih kupovnih sredstava za čišćenje, kokosovo ulje ne sadrži štetne sastojke, ne isparava opasne hemikalije, ne oštećuje kožu već suprotno, neguje je.

Mekom pamučnom krpom, koju ste natopili s par kapi ulja, istrljajte posuđe od bronce i nerđajućeg čelika.

Uz pomoć par kapi limunovog soka, možete napraviti izvrsnu pastu za pranje drvenog nameštaja, Nanesite je u tankom sloju, uz pomoć tkanine, na namei ostale drvene površine, i lagano utrljajte.

Kokosovo ulje pomoćiće vam ukloniti i tragove boje, voska, lepila i drugih materijala koji se teško skidaju s ruku. Utrljajte kokosovo ulje, sačekajte par minuta i isperite.

Imate li problema sa mrljama na tepihu ili nameštaju,napravite pastu od kokosovog ulja i sode bikarbone. Utrljajte na područje koje želite, ostavite 5 min da odstoji, a potom je uklonite četkom za čišćenje ili spužvom.

(Espreso/ Večernji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.