POSETILA LEKARA PA SAZNALA DA JOJ SRCE NIJE NA PRAVOM MESTU: Frapantna priča ostaviće vas u ČUDU
Foto: Printscreen/Tik-Tok

ŠOK

POSETILA LEKARA PA SAZNALA DA JOJ SRCE NIJE NA PRAVOM MESTU: Frapantna priča ostaviće vas u ČUDU

Na sreću, ovo retko stanje nije opasno po život

Objavljeno:

Claire Mac, 19-godišnjakinja iz Chicaga, prošli mesec porezala se bodljikavu žicu, pa je brzo otišla u bolnicu po inekciju protiv tetanusa. Tamo su lekari primetili da jako kašlje, pa se požalila na česte prehlade. Napravili su rendgen kako bi proverili ima li infekciju pluća, a ono što su videli na nalazima ih je iznenadilo. Lekar ju je pitao zna li da je njeno srce na suprotnoj strani nego što je uobičajeno, a Claire je rekla da to prvi put čuje.

- Počela sam se smejati, bila sam zbunjena i nisam mogla verovati. Objasnio mi je o čemu je reč.

Claire ima dekstrokardiju, odnosno srce smešteno na desnoj strani umesto na levoj. Ovo je vrlo retko stanje s kojim se rodi manje od 1 posto ljudi, pa su osim lekara i njeni roditelji bili šokirani.

@caremack

#stitch with @caremack rip to any surgeon that has to do heart surgery on me #dextrocardia #heart #situsinversus #medtok #hospital #er #xray #nyc

♬ original sound - Claireeeeee

- Saznala sam ovo tek s 19 godina... Iako, jednom sam bila na pregledu kod svog lekara i rekao je da mi se srce jače čuje na desnoj strani. Ipak, ne možete tek tako postaviti ovu dijagnozu koja je prava retkost- priča Claire koja je svoju situaciju ispričala na TikToku i postala viralna - pogledalo ju je više od 3 miliona ljudi, prenosi The Sun.

Dekstrokardija nije opasno stanje - ako do sada nije imala nikakve smetnje, verovatno niti neće, tvrde lekari.

(Espreso, Večernji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.