IZBACITE BELI HLEB: Rezultat je neverovatan!
Hleb, Foto: Prinstcreen

PROBAJTE!

IZBACITE BELI HLEB: Rezultat je neverovatan!

Beli hleb je bomba ugljenih-hidrata koja može biti jako štetna za organizam i zdravlje.

Objavljeno:

Hleb je jedna od najomiljenijih namirnica, ali ukoliko ga izbacite iz ishrane, dogodiće se neverovatne stvari.

Hleb postoji u mnogo različitih oblika, a ta ugljenohidratna bomba štetna je za naše telo i liniju, ali nam isto tako i crpi energiju.

Ukoliko bi omiljenu namirnicu izbacili iz ishrane, dogodile bi se tri neverovatne stvari u vašem organizmu.

Izgubićete kilograme prouzrokovane vodom

Hleb je prepun ugljenih-hidrata, a njihovo naglo izbacivanje iz prehrambenih navika na vašem telu primećuje se gotovo trenutno, i to u obliku gubitka kilograma. Ali nije reč o instant-mršavljenju, već o gubitku vode koja se sakuplja u telu.

Ukoliko izbacite hleb, lakše ćete izgubiti kilograme

Telo skladišti ugljene-hidrate u obliku glikogena, mlečne kiseline koja sakuplja vodu. Svaki gram ugljenih-hidrata zadržan u telu, u njemu zadržava i veže tri do četiri puta više vode od svoje težine.

Nećete više stalno biti gladni

Prerađeni ugljeni-hidrati, kojih je prepun beli hleb, u vašem organizmu uzrokuju nagli porast i skok šećera u krvi koji potom vrlo brzo pada. Ove promene mozgu šalju nejasne signale koji povećavaju osećaj gladi i žudnju za hranom, zbog čega se naglo gojimo.

Hleb je prepun prerađenim ugljenim-hidratima

Ali to ne znači da iz prehrane morate u potpunosti da izbacite hleb, već da prazne kalorije i beli hleb zamenite onim napravljenim od celovitih žitarica koje regulišu i balansiraju šećer u krvi.

Energija će vam porasti, a probava se poboljšati

Za razliku od integralnog ili crnog, beli hleb ne sadrži vlakna koja su prekopotrebna za normalan rad creva i probave. Takva hrana uzrokuje zatvor i probleme s probavom.

Nakon što izbacite beli hleb iz menija i u svakodnevnu ishranu uvrstite celovite žitarice, probava započinje normalan i olakšan rad.

Osetićete porast energije

Isto tako, ugljeni-hidrati su hrana i gorivo za mozak. Ako je ono kvalitetno, mozak radi normalno, bez smetnji, ali ako hrana za mozak nije zdrava, telo reaguje negativno, pa se pojavljuje osećaj malaksalosti i umora.

Bonus video:

01:58

EKSKLUZIVNO ZA ESPRESO: Đanluka Vaki!!

(Espreso/Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.