KAKO TO DA ŽENE IZ JAPANA U 50-IM IZGLEDAJU KAO DEVOJKE? Imaju tajnu za VEČNU MLADOST
Ilustracija, Foto: AP

NEVEROVATNO

KAKO TO DA ŽENE IZ JAPANA U 50-IM IZGLEDAJU KAO DEVOJKE? Imaju tajnu za VEČNU MLADOST

Mnogi od njih izgledaju decenijama mlađi nego što jesu, pa ponekad na fotografijama ne možete da prepoznate ko je majka, a ko ćerka

Objavljeno: 19:35h

Ako možda mislite da su to samo geni, donosimo vam nekoliko stvari koje možete učiniti da biste se osećali i izgledali mnogo mlađe.

Žene iz Japana oborile su sve rekorde kada je u pitanju mladalački izgled. Naime, mnogi od njih izgledaju decenijama mlađi nego što jesu, pa ponekad na fotografijama ne možete da prepoznate ko je majka, a ko ćerka. Ako možda mislite da su to samo geni, donosimo vam nekoliko stvari koje možete učiniti da biste se osjećali i izgledali mnogo mlađe.

Operite lice vodom od pirinča

Pirinač je bogat vitaminima, mineralima i antioksidantima koji štite kožu od prevremenog starenja, umiruju je i daju joj sjaj. Japanke već dugo koriste pirinčanu vodu za pranje lica i kose, a postoji nekoliko metoda za pravljenje pirinčane vode kod kuće. Stavite pola šolje pirinča u čistu posudu i nekoliko puta isperite pirinač čistom vodom. Dodajte dve šolje vode i potopite pirinač 15 minuta. Vodu od pirinča držite u tegli jedan do dva dana na sobnoj temperaturi. Kada miris postane kiseo, vaša voda je spremna za upotrebu. Koristite ga za pranje lica i ispiranje kose, ali pre toga ga razblažite jednom ili dve šolje vode. Preostalu pirinčanu vodu čuvajte u frižideru.

Pirinač
foto: Profimedia

Ne trljajte lice rukama

Mnogi od nas nanose proizvode za lice rukama, ali kada trljamo lice, naprežemo kožu, što je čini manje zategnutom. Da bi rešile ovaj problem, Japanke koriste mrežicu ​​da nanesu sredstvo za čišćenje lica.

Isprobajte maske za lice od morskih algi

Morske alge su poznate po svojim neverovatnim zdravstvenim svojstvima i čak se preporučuju kao deo zdrave ishrane. Pored toga, možete ih koristiti za lice kako biste kožu učinili blistavijom i hidriranijom.

Držite se uravnotežene dijete

Nije tajna da način na koji se osećamo i izgledom u velikoj meri zavisi od toga šta jedemo. Japanska dijeta je vrlo zdrava, pa ako želite da je sledite, treba da jedete više sveže, neprerađene hrane, kao što su riba, žitarice, povrće, voće, alge, fermentisani proizvodi od soje i zeleni čaj. Prestanite da jedete prerađenu, rafiniranu i slatku hranu.

Dijeta
foto: Profimedia

Pokušajte da održite visok nivo kolagena

Kolagen je veoma važan za kožu i čim ga izgubimo izgledamo starije. U Japanu možete kupiti kolagen u obliku tableta, želea, bombona i pića. Ali konzumiranjem ribe, piletine, belanaca, agruma i zelenila prirodno proizvodite više kolagena.

Izaberite proizvode za negu kože sa uljem kamelije

Kamelija je jedno od najpopularnijih japanskih cvetova. Ovo ulje je bogato masnim kiselinama, vitaminima i antioksidantima. Štiti našu kožu, čini je mekšom i glađom.

Popijte zeleni čaj i nanesite ga kao masku za lice

U Japanu nikada ne možete piti dovoljno zelenog čaja. Ali od nje možete da napravite i masku za lice, jer je puna antioksidanata. Pomoću nje možete izbrisati male bore, zategnuti pore i detoksicirati kožu.

Ishrana, Kreme, Detoks, Zdravlje, Lešnik, Paradajz, Zeleni čaj, Sunčanje, Suncokret
foto: Profimedia

Masirajte lice

Japanske žene odmah nakon nežnog pranja lica rade masažu lica. Nanesite ulje za masažu na prste i nežnim i laganim pokretima masirajte kožu.

Zaštitite kožu od sunca

Žene u Japanu izbegavaju izlaganje suncu kad god je to moguće. Agresivni UVA i UVB sunčevi zraci oštećuju našu kožu i ubrzavaju proces starenja uzrokujući bore i mrlje. Kad god izađete napolje, nanesite kremu za sunčanje.

Bonus video:

04:30

ESPRESO INTERVJU: Ivana Stamenković Sindi

(Espreso/Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.