DEKOLTE NE SLUŽI SAMO ZA POKAZIVANJE: Na njega posebno obratite pažnju kada radite OVO, od izuzetne je VAŽNOSTI
Obratite pažnju, Foto: Profimedia

OBRATITE PAŽNJU

DEKOLTE NE SLUŽI SAMO ZA POKAZIVANJE: Na njega posebno obratite pažnju kada radite OVO, od izuzetne je VAŽNOSTI

Otkivamo nekoliko korisnih saveta

Objavljeno:

Često zaboravljen, no istovremeno vrlo izložen deo tela, naročito u toplijim mesecima, dekolte ima svako pravo imati celu kozmetičku nišu. S godinama se ispostavlja da smo od početka neke konkretnije nege, možda još od fakultetskih dana, trebali negovati dekolte i vrat kako bi ta tanka koža bezmasnoga tkiva ostala lepa, ali nikad nije kasno pozabaviti se ovim ritualom.

Naime, slična je tu situacija kao s podočnjacima, koji su takođe tanašni i nemaju masnoće, stoga je koža gotovo prozirna. Kod dekoltea je pak ključna i težina samih grudi, koja itekako utiče na kožu, pa s time možemo i povezati temu odabira pravilnog grudnjaka. Ipak, osnova nege su kreme, s njima možemo učiniti puno, tvrde kozmetičari.

– Dok najviše pažnje poklanjamo nezi lica, neretko zanemarujemo delove tijela koji su podjednako izloženi pogledima i koji u konačnici najlakše odaju godine, a to su, uz ruke, upravo vrat i dekolte. Vrat je specifičan po tome što ga je teško sakriti, a na njemu se s godinama pojavljuje višak kože koja znatno narušava izgled – kažu.

Ističe da je dekolte uz lice izložen stalnim uticajima vanjskih faktora, a sama koža je tanja i izuzetno osetljivija od ostatka kože tela.

– To rezultira pojačanim stvaranjem bora pa i staračkih pjega. Push up grudnjaci i grudnjaci stišću kožu dekoltea te kroz niz godina stvaraju izrazito duboke bore u području prsa. Upravo zbog svega navedenog vrat i dekolte potrebno je negovati svakodnevno kao i lice – kaže.

Kozmetička industrija zato danas nudi posebne formule i za ovo područje, koje možemo opisati kao izuzetno hranjive, negujuće i hidratantne. Ovde se takođe naglašava mekana, gotovo fluidna tekstura, bitno je da su ove formule lako razmazive, kako ne bismo dodatno natezali ionako tanašnu kožu. Ali ovde će, nastavlja stručnjak, poslužiti i deo dnevnih krema.

– Ako imate suvu ili normalnu kožu lica i koristite hidratantne ili bogatije masne kreme, možete ih slobodno naneti i na vrat i na dekolte. Međutim, ako je koža vašeg lica mešovita ili masna i koristite li za lice kreme koje deluju tako da isušuju, onda je u svakom slučaju potrebno za njegu vrata i dekoltea odabrati posebnu kremu.

Pri odabiru kreme za negu vrata i dekoltea treba voditi računa da su to kreme bogate vitaminima A i E te po mogućnosti bogate hijaluronskom kiselinom.

– Takve će kreme svojim bogatim formulama nahraniti tretirano područje te joj očuvati elastičnost. No kako koža stari, tako i njegu dekoltea moramo prilagoditi, koža je sve isušenija i elastičnost se smanjuje – savetuje se.

Dobro je znati i da su salonski tretmani za vrat i dekolte izuzetno zahvalni, a često su dio masaže lica. Na taj način dobro je delovati i preventivno, što je izrazito važno upravo za njegu dekoltea.

Bonus video:

00:45

Espreso redakcija bira pobednika Zadruge 4!

(Espreso, Diva)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.