IZBACUJE TOKSINE IZ TELA I KOŽE! GLINA je najbolji prirodni lek, ali PAZITE koji pribor koristite dok je nanosite!
Maska od gline, Foto: Profimedia

korisno

IZBACUJE TOKSINE IZ TELA I KOŽE! GLINA je najbolji prirodni lek, ali PAZITE koji pribor koristite dok je nanosite!

Ona je prirodno sredstvo koje su žene od davnina koristile za lepu i zdravu kožu

Objavljeno:

Da li vam je ikada palo na pamet da glinu možete da koristite ako imate probleme sa varenjem ili sa bubuljicama na licu?

Ona je prirodno sredstvo koje su žene od davnina koristile za lepu i zdravu kožu, ali i za celokupno zdravlje organizma.

Glina svoje poreklo vodi od eruptivnih stena, a njena najvažnija karakteristika je to što se sastoji od minerala.

Razlikuju se primarna glina, od koje se pravi porcelan i koja se najviše koristi u kozmetičke svrhe i sekundarna (lončarska glina) koja se upotrebljava za oblikovanje.

Ona ima veoma jaku moć upijanja i izbacivanja toksina iz tela i kože. To funkcioniše tako što glina vezuje za sebe te toksine, a zatim ih izbacuje iz organizma. S obzirom da postoje različite vrste glina, razlikuje se i način njihove upotrebe kao i svrhe za koje se može koristiti.

Povoljno utiče na ceo organizam

Glina se kupuje u kutiji i dolazi u vidu praha koji naknadno treba da pomešate sa vodom. U početku se pije samo voda koja ostane kad se glina nataloži na dno čaše, dok se kasnije pije i sama glina. Ona se ne zadržava u ljudskom organizmu, već sakuplja sve štetne materije i toksine i izbacuje ih napolje.

Na svakom pakovanju gline postoji uputstvo o tome kako je najbolje da je korisite i koliko dugo. Stručnjaci smatraju da najbolje efekte ima ako je koristite tokom jeseni i pred proleće.

Bogata je oligoelementima, magnezijumom, gvožđem, kalcijumom i silicijumom. To su minerali koji su bitni za pravilno funkcionisanje svih organa u našem telu. Kao takva, glina poboljšava varenje, ublažava bronhitis, astmu i alergije, pomaže kod upale sinusa i ostalih upalnih procesa, utiče na smanjenje reumatskih bolova i sportskih povreda.

Kada pripremate glinu za upotrebu, nemojte koristiti metalni pribor jer u dodiru sa njim glina oksidiše. Koristite isključivo plastične, keramičke, drvene ili staklene kašike, šolje ili činije. Prilikom kupovine bitno je da naglasite da li vam treba glina za unutrašnju ili spoljašnju upotrebu jer se njen prah razlikuje po finoći. Za oralnu upotrebu najviše se koriste žuta i zelena glina.

Pored detoksikacije organizma, glina se koristi i kod problema kao što su problematična i masna koža, proširene pore, mitiseri, akne, neujednačen ten, infekcije kože, ali i kod redovne nege lica.

Prah koji se koristi za kozmetičke svrhe meša se sa vodom dok se ne dobije pasta, a zatim se nanosi na lice u vidu maske i drži se do 15 minuta, a zatim se ispira. Nemojte je držati duže od pet minuta jer postoji opasnost od isušivanja kože.

(Espreso/Blicžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.