Ukoliko vam se OVO dešava nakon BRIJANJA nešto ne radite kako treba: EVO GDE GREŠITE!
Kožu ne treba preterano pritiskati, Foto: Profimedia

PROMENITE TEHNIKU

Ukoliko vam se OVO dešava nakon BRIJANJA nešto ne radite kako treba: EVO GDE GREŠITE!

Nikako nemojte da brijete suvu koži ili da koristite tup brijač

Objavljeno:

Brijanje nogu, lica i pazuha vrlo često prati crvenilo ili folikulitis (upala dlake). Trenje između kože i žileta stvara mikrooštećenja koja čine savršeno mesto za bakterije.

Ako vam je nakon brijanja koža puna bubuljica ili vas peče i svrbi, onda nešto ne radite kako treba.

Promenite tehniku

Nikako nemojte da brijete suvu koži ili da koristite tup brijač. Gel, sapun ili krema za brijanje i vlažna koža sprečiće probleme, a podrazumeva se da koristite čist i oštar brijač. Lagani potezi treba da prate smer rasta dlačica, a kožu ne treba preterano pritiskati.

Ako imate osetljivu kožu ili ste skloni iritacijama, brijač menjajte što češće.

Koristite hidratantni losion

Odmah nakon brijanja, na kožu stavite deblji sloj losiona koji će pomoći u smirivanju upale. Izbegavajte mirišljave preparate i opredelite se za one koji sadrže hranljive sastojke poput biljnih ekstrakata i vitamina. Ovlaživači poput glicerina i hijaluronske kiseline sprečiće gubljenje vode iz dubljih slojeva kože.

Dermatolozi preporučuju korišćenje gelova i krema na bazi aloje, koja smiruje upalu i ublažava crvenilo. Za kožu sklonu ekcemima koristite preparate sa ovasom koji ima protivupalno i umirujuće dejstvo.

Rashladite kožu

Ovo važi pre, tokom i nakon brijanja. Zagrevanje kože (natapanje u vrućoj kupki) pre brijanja ne donosi ništa dobro, već otežava ceo proces. Ako posle brijanja koža počne da vas pecka, stavite hladni oblog kako biste sprečili upalu.

Redovni piling

Piling je jedan od najboljih načina da sprečite urastanje dlaka i probleme pri brijanju. Koristite proizvode na bazi glikolne ili salicilne kiseline koje su hidratantne, ali nisu agresivne.

(Espreso.co.rs/Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.