ISTUŠIRAO SE VRELOM VODOM PA ZAVRŠIO U BOLNICI: Porodica ga pronašla na podu, KAKO SE BORI ZA DAH!
Teko mu je bilo prekriveno osipom, Foto: Profimedia

ALERGIJSKA REAKCIJA

ISTUŠIRAO SE VRELOM VODOM PA ZAVRŠIO U BOLNICI: Porodica ga pronašla na podu, KAKO SE BORI ZA DAH!

Uzrok i prevencija ove opasne po život, alergije nisu poznati

Objavljeno:

34-godišnji muškarac iz Kolorada je nakon tuširanja vrelom vodom, dobio neverovatnu alergijsku reakciju na hladnoću, pa je morao biti prevezen u bolnicu jer mu je život bio ugrožen.

Kako mediji prenose, neidentifikovanog muškarca je porodica pronašla na podu, kako se bori za dah, nakon što se istuširao vrelom vodom i dobio alergijsku reakciju na hladnoću.

Dalje, kako se navodi, telo muškarca je bilo prekriveno osipom i imao je veoma nizak pritisak. Naravno, porodica je odmah zvala Hitnu pomoć, koja ga je prevezla u bolnicu gde su mu dijagnostikovali "anafilaksiju".

Prema izveštaju lekara "hladna anafilaksa" je težak oblik reakcije na hladne temperature. U izveštaju se dalje objašnjava da je, po dolasku na odeljenje Hitne pomoći, muškarac primljen u jedinicu intenzivne nege za praćenje anafilaksije i utvrđeno je da je imao pozitivan "test kocke leda".

"Test kocke leda" uključuje stavljanje kocke leda na kožu pacijenta oko 5 minuta da bi se videlo da li se razvija osip. Ako se pojavi osip, kao kod ovog 34-godišnjeg muškarca, pacijent je alergičan na hladnoću.

Muškarac je otpušten iz bolnice i rečeno mu je da će morati da promeni način života ubuduće.

Nakon lečenja antihistaminicima i steroidima u bolnici, njegovo stanje se popravilo. Pre otpuštanja muškarcu su propisani antihistaminik i auto-injektor epinefrina.

Takođe, rečeno mu je da će morati da izbegava izlaganje hladnim temperaturama i da će sada morati da pronađe načine da mu bude toplo uvek.

Ljudi sa hladnom urtikarijom ili anafilaksijom uglavnom koriste losione koji čuvaju toplotu tela i druge takve metode kako bi osigurali da ostanu topli.

Uzrok i prevencija ove opasne po život, alergije nisu poznati.

(Espreso.co.rs/Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.