PRESTANITE DA BACATE KORU OD POMORANDŽE: Previše je ZDRAVA, može da vam povrati odmah dobar IMUNITET!
Pomorandža, ilustracija, Foto: Youtube printscreen

spas

PRESTANITE DA BACATE KORU OD POMORANDŽE: Previše je ZDRAVA, može da vam povrati odmah dobar IMUNITET!

Možete koristiti svežu koru ili je osušiti i od nje napraviti čaj. I jedna i druga varijanta donose puno benefita i lepoti i zdravlju celog organizma...

Objavljeno:

Većina baca koru od pomorandže, a to je velika greška. Mnogi nisu svesni da je sama kora bogata vitaminima i mineralima i drugim hranjivim materijama koja imaju neverovatna lekovita svojstva.

U kori ima 200 puta više vlakana nego u samom plodu, ali i dva puta više kalcijuma, 55 vrsta flavonoida i preko 170 različitih vrsta fitonutrijenata. U kori pomorandže nalazi se vrlo mala količina masti, dok holesterola i natrijuma uopšte nema.

Možete koristiti svežu koru ili je osušiti i od nje napraviti čaj. I jedna i druga varijanta donose puno benefita i lepoti i zdravlju celog organizma.

Evo za šta je sve dobra kora pomorandže:

1. Štiti srce

Čaj od kore pomorandže će zaštiti srce tako što reguliše nivo krvnog pritiska, a on je jedan od najčešćih krivaca za srčane bolesti.

2. Jača imunitet do maksimuma

Dobro je poznato da pomorandža zbog velike količine vitamina C pogoduje imunitetu. Baš kao i sam plod i čaj od pomorandžine kore će jednako povoljno delovati na imunitet, zaštititi vas od prehlade, glavobolje, oterati hronični umor.

Pored vitamina C, u kori se u velikim količinama nalazi i vitamin A, koji takođe jača značajno imunitet.

Bundeva za dijabetičare, suncokret za čelični imunitet: Kada i zašto treba jesti 4 najzdravije vrste semenki!

3. Ima protivupalna svojstva

Zvuči neverovatno, ali narandžina kora sprečava i nastanak upala, što je jedan od bitnih inicijalnih faktora za razvoj mnogih teških oboljenja. Ona ima protivupalna svojstva i u organizmu deluje veoma slično kao industrijski lekovi kojima je cilj da suzbiju zapaljenske procese u ljudskom telu.

4. Ublažava respiratorne probleme

Ukoliko jedete svežu koru pomorandže, razbićete sekret i očistiti pluća. Mnogim istraživnjima je dokazano da je kora vrlo efikasna u lečenju respiratornih tegoba. Ublažava simptome astme, bronhitisa, a veruje se i da uništava ćelije raka pluća.

5. Uništava loš zadah

Žvakanje kore od pomorandže će omogućiti da se vrlo brzo otarasite neprijatnog zadaha i izbelite zube.

6. Popravlja stanje kože

Pomešajte izrendanu koru pomorandže i malo meda i nanesite na lice. Ova maska će izjednačiti ten i vratiti koži elastičnost i sjaj.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Still)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.