AKO IMATE TAMNE ILI CRVENE PEČATE NA KOŽI KOJI VAS SVRBE OBAVEZNO IDITE KOD LEKARA! To može biti ozbiljna bolest
Svrab kože, Foto: Profimedia

SVRAB PO KOŽI

AKO IMATE TAMNE ILI CRVENE PEČATE NA KOŽI KOJI VAS SVRBE OBAVEZNO IDITE KOD LEKARA! To može biti ozbiljna bolest

Kod 90 posto pacijenata koji boluju od dijabetesa zabeležen su promene na koži u pogledu tamnijih, crvenih do bordo, pečata.

Objavljeno:

Kad telo ne proizvodi dovoljno hormona insulina razvija se dijabetes tipa 2. Simptomi koji ukazuju na ovo stanje su, između ostalog, osećaj velikog umora, problemi sa bešikom i čest odlazak u toalet, kao i rane koje sporo zarastaju.

Najvažnije je ovu bolest primetiti na vreme kako bi se kontolisala na pravi način i sprečile ozbiljne posedice.

Prvi simptom koji signalizira da telu preti razvoj dijabetesa tipa 2 javlja se na koži, zaključili su lekari. Ovaj znak mnogi ignorišu, a upravo on može znatno da pomogne u kontrolisanju ovog stanja.

Ukoliko na telu počnu da se razvijaju tamni pečati, bilo bi dobro posetiti lekara. Kod 90 posto pacijenata koji boluju od dijabetesa zabeležen su promene na koži u pogledu tamnijih, crvenih do bordo, pečata koji svrbe i iritiraju. Ova promena na koži se najčešće javlja na prevojima tela ili vratu.

- Ovo je u velikom broju slučajeva prvi simptom dijabetesa. Obično se pojavljuje na delovima tela kao što je pazuh, prepone, između prstiju na rukama ili nogama, ali se može javiti i na vratu. Ukoliko primetite ovakvu promenu na koži koja traje danima bilo bi dobro proveriti zdravstveno stanje - upozoravaju lekari.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Srbijadanas.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.