KADA JE BOL U LEĐIMA ZNAK ZA UZBUNU? Ako ga prati neki od OVIH SIMPTOMA, hitno lekaru!
Kako vas bole leđa?, Foto: Profimedia

posledica težih oboljenja?

KADA JE BOL U LEĐIMA ZNAK ZA UZBUNU? Ako ga prati neki od OVIH SIMPTOMA, hitno lekaru!

Ponekad bol u leđima može označavati probleme u organizmu, pa je važno potražiti savet lekara što pre

Objavljeno:

Prema nekim podacima oko 23% odraslih osoba živi s osećajem boli u leđima, a od 60 do 80% osoba ima bar jednu epizodu kostobolje tokom života.

Uzroci mogu biti razni, pa se tako najviše spominju mehanički problemi, povrede kičme, poput istegnuća i fraktura, stečene bolesti i stanja.

Ponekad bol u leđima može označavati probleme u organizmu, pa je važno potražiti savet lekara što pre.

foto: Profimedia

GUBITE KONTROLU NAD BEŠIKOM

Može se raditi o sindromu koji se naziva Cauda equina (sindrom konjskog repa) a označava ozbiljno uklještenje živaca te uzrokuje bol i probleme sa funkcijom bešike i creva, navodi prevention.com. Iako se događa kod jedne osobe na njih 33 000, stanje je to koje zahteva hitan odlazak lekaru.

BOL SE JAVLJA TOKOM NOĆI

Većina ljudi koje mući kičma tOkom noći mogu naći poziciju koja će im odgovarati, ali ako vam se događa da je to skoro nemoguće postići, ili se bol javlja isključivo tOkom noći, morate posetiti lekara. Može se raditi infekciji kosti ili o zloćudnoj tvorevini na kičmi, kaže Vajt Plejns, autor knjige "Zdravlje izvana i iznutra".

OSETITE PROBADANJE

Bol koja se javlja na oko lopatica i nema neki poseban uzrok može signalizirati srčani zastoj, posebno ako se bol prvo javila na području grudi. Nagla bol koja je jaka i javlja bez uzroka zahteva pregled lekara.

BOL U ZGLOBOVIMA

Crvenilo, oticanje, povećana temperatura i bol u zglobu su uobičajeni upalni znakovi povezani s artritisom. Artritis je termin koji se uopšteno koristi za grupu od oko 100-tinak reumatskih stanja.Vaš doktor će postaviti dijagnozu na osnovu pregleda i testova koji najčešće uključuju pretrage krvi i radiološke pretrage.

BONUSVIDEO:

(Espreso.co.rs/Ordinacija.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.