UZ OVIH NEKOLIKO VEŽBI: Ispravite držanje i smanjite bolove u leđima
Vežbanje / Ilustracija, Foto: preentscren

KAKVO JE VAŠE DRŽANJE?

UZ OVIH NEKOLIKO VEŽBI: Ispravite držanje i smanjite bolove u leđima

Ispravno držanje ostavlja utisak da se radi o osobi koja je odlučna i zrači samopouzdanjem te takođe odaje da je reč o nekome ko brine o svom zdravlju

Objavljeno:

Ukoliko često hodate i sedite u nepravilnom stavu, posledice će biti teške i veoma bolne. Zbog toga je važno da svoje telo oslobodite neprijatnosti koje su nastale usled nepravilnog držanja, a to možete uraditi tako što ćete redovno vežbati.

Ispravno držanje ostavlja utisak da se radi o osobi koja je odlučna i zrači samopouzdanjem te takođe odaje da je reč o nekome ko brine o svom zdravlju. Nekoliko vežbi koje možete naći na YouTubeu i fitness stranicama pomoći će vam da se ispravite i usput smanjite bolove u leđima. Počnite zidnim sklekovima, rukama se naslonite na zid u položaj skleka. Položaj bi trebao izgledati kao da gurate zid, a veoma je važno da tokom izvođenja vežbe kičma bude prava. Svaki dan ponovite tri serije od deset ponavljanja ove vežbe. Izdržaji su jedna od najboljih vežbi za savršeno držanje. Jednostavno se oslonite na nožne prste i laktove te se potrudite da vam kičma u tom položaju bude prava. Idealno trajanje izdržaja jeste 15 sekundi, a poželjno je da vežbu ponovite u tri serije po deset ponavljanja. Možete raditi i vežbe istezanja, tako da nakon izdržaja i zidnih sklekova možete uraditi dve serije od deset ponavljanja tipičnih vežbi za istezanje nogu, ruku i vrata.

BONUS VIDEO:

I BIKOVI BI NA TRAMBOLINU? Ovaj je probao, ali se nije baš najsrećnije završilo! (VIDEO)

(Espreso.co.rs / Klix.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.