MINI OBROCI KOJI SADRŽE SAMO 150 KALORIJA: Zdravi su i savršeni da se pojedu dok čekate ručak!
Foto: Stock

ideje za jelo

MINI OBROCI KOJI SADRŽE SAMO 150 KALORIJA: Zdravi su i savršeni da se pojedu dok čekate ručak!

U nastavku vam nudimo grickalice koje sadrže 150 kalorija, a koje će vam pružiti sve što vam je potrebno do obroka

Objavljeno:

Gubitak energije i brz porast šećera u krvi u razdobljima između obroka mogu da utiču na energiju, raspoloženje i na apetit.

Kako bi izbegli sve nedaće, tvrdi shape.com, bitno je u tim razdobljima konzumirati grickalice koje sadrže proteine, masti i vlakna koja će očuvati energiju, a koje pak neće sadržavati velike količine šećera zbog kojih bi tijelo nepotrebno gubilo energiju.

Odabir grickalica zavisi o tome što vašem telu treba kao i na broj kalorija unesenih putem drugih obroka, a u nastavku vam nudimo grickalice koje sadrže 150 kalorija, a koje će vam pružiti sve što vam je potrebno do obroka.

JOGURT

Jogurt i 3/4 šalice bobičastog voća izvrstan su izvor proteina i vlakana, a za jednak rezultat jogurt možete kombiniovati sa čia semenkama. Uostalom, jogurt možete obogatiti teksturom i ukusom dodavanjem i kašike kakaa, koja sadrži oko 2 grama vlakana, a 10 kalorija. Za još bolji ukus u smesu dodajte kašiku , dve omiljenog maslaca od orašastih plodova.

TVRDO KUVANA JAJA

Dva tvrdo kuvana jaja sadrže oko 150 kalorija, a 12 grama proteina te 10 grama masti, a osim toga i dobar su izvor kolina, nutrijenta koji pospešuje rad mozga. Za dodavanje preko potrebnih vlakana, uz jaja jedite i povrće kao što su krastavci ili celer.

foto: Profimedia

VOĆE I SIR ILI MASLAC OD ORAŠASTIH PLODOVA

Grickanjem voća i jedne porcije sira ili pak kašikom maslaca od orašastih plodova, nećete prekoračiti granicu od 150 kalorija. Sir možete kombinovati sa sezonskim voćem te tako kozji sir i plavi sir kombinujte s bobičastim voćem dok jabuku i krušku možete jesti s cheddar sirom i gaudom.

ZOBENA KAŠA

Zobene pahuljice pripremljene u vodi, sa kašikom cimeta, ukusna su grickalica od 150 kalorija, a za zobenu kašu s proteinima, pahuljice pripremite u mleku ili im dodajte kašiku omiljenog maslaca od orašastih plodova.

foto: Profimedia

POLA SENDVIČA

Pola sendviča sadrži 150 kalorija, a imat će takav učinak na telu da ćete imati osećaj kako konzumirate čitav obrok. Uostalom, dodavanjem povrća u sendvič, povećaćete ukupan unos povrća u organizam, a s ostalim sastojcima se uvek možete poigrati. Tako na jedan tost možete dodati maslac od orašastih plodova, riccota sir ili pak grčki jogurt. U izboru namirnica koje možete dodati svojoj polovini sendviča, a s kojima nećete preći limit od 150 kalorija uvek su i sveži sir, cimet i med kao i bobičasto voće, paradajz i morska so.

KOKICE

Ako želite hrskave namirnice koje ćete jesti neko vreme, odaberite porciju kokica koja sadrži oko 100 kalorija te tri grama proteina i vlakana. Za ukupan iznos od 150 kalorija, povećajte količinu kokica za pola porcije ili pak ostatak kalorija dodajte naribanim parmezanom s kojim će vaše kokice dobiti na ukusu, ali i proteinima.

MINI PLATA

Porcija cherry paradajza i narezani krastavac, s dve kašike humusa i maslinama, mini je plata hrane koja će vas zasititi, a čija ukupna računica neće preći granicu od 150 kalorija. Ukoliko konzumacija humusa bez krekera ne zvuči najprimamljivije, dodajte krekere koji će dodati oko 20 kalorija te 4 grama vlakana po krekeru.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Ordinacija.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.