UKLONITE ZUBNI PLAK BEZ POSETE STOMATOLOGU: Ovo su PRIRODNI NAČINI da sačuvate zube!
Foto: Profimedia

imate sve kod kuće

UKLONITE ZUBNI PLAK BEZ POSETE STOMATOLOGU: Ovo su PRIRODNI NAČINI da sačuvate zube!

Naše naoko bezopasne navike mogu uzrokovati probleme sa zubima, poput zubnog plaka

Objavljeno:

Savršen osmeh smatra se jednim od najatraktivnijih aduta koje čovek može imati.

Pušenje, prekomerna konzumacija kofeina i neredovni stomatološki pregledi mogu naštetiti vašim zubima.

Naše naoko bezopasne navike mogu uzrokovati probleme sa zubima, poput zubnog plaka. Ako želite smanjiti posete stomatologu, donosimo vam popis prirodnih sredstava koja možete koristiti da se rešite plaka. Soda bikarbona

Soda bikarbona može se koristiti kao prirodni piling i često se koristi u mnogim lekovima. Pomešajte kašičicu sode bikarbone s prstohvatom soli i jednostavno umočite vlažnu četkicu za zube u smesu te četkajte zube kao i obično. Aloe vera i glicerin Za izradu prirodne paste za zube trebaće vam: jedna šoljica vode pola šoljice sode bikarbone jedna kašičica Aloe vera gela 4 kašike biljnog glicerina jedna kašičica eteričnog ulja od limuna Napravite smesu od ovih sastojaka i njom operite zube. Videćete kako vaši zubi u roku od nekoliko minuta postaju belji, blistaviji i zdraviji.

foto: Profimedia

Kora od narandže

Nakon što pojedete narandžu zube istrljate njenom korom. To je jedan od najjednostavnijih načina čišćenja gleđi zuba. Izbeliće zube, pomoći u sprečavanju nastanka mrlja te u borbi protiv bakterija. Nakon što zube istrljate isperite ih s malo vode. Susam Uzmite nekoliko semenki susama i žvaćite ih nekoliko minuta, a potom ispljunite. Nakon toga suhom četkom uklonite preostale semenke.

Vitaminska maska za zube

Od voća i povrća koje sadrži vitamin C napravite masku za zube koja sprečava plak. Umiksajte paradajz, jagodu i narandžu i stavite na pastu za zube. Nanesite po zubima. Pričekajte pet do šest minuta i isperite. To će vam pomoći da se rešite bakterija u ustima i osvežite dah. Alkoholno sirće

Ovo baš i nije najukusnije sredstvo, ali je sto posto prirodno i čisti zube ne stvarajući nikakvu štetu. Bit će vam potrebne dve kašike sirćeta, jedna kašika soli, malo vode. Kombinujte sastojke, istrljajte, isperite i ponavljajte nekoliko dana za maksimalan učinak.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Klix)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.