UKUSNO VOĆE KOJE LEČI PREHLADU I KAŠALJ: Učiniće čuda za vaša pluća, posebno je dobro za PUŠAČE
Kruške osvežavaju, Foto: Profimedia

prirodni lek

UKUSNO VOĆE KOJE LEČI PREHLADU I KAŠALJ: Učiniće čuda za vaša pluća, posebno je dobro za PUŠAČE

Zbog svojih kiselih svojstava potpomažu razgradnju sluzi, a pošto važe za rashlađujuće voće one sprečavaju oštećenje pluća, obezbeđuju vlažnost u plućima i sprečavaju razvoj bakterija

Objavljeno:

Kruške u pojedinim područjima važe za super voće zbog određenih komponenti koje unapređuju zdravlje pluća i čuvaju respiratorni sistem od bakterija i virusa.

Pored toga kruške razgrađuju šlajm, pa na taj način pospešuju iskašljavanje. Nutrijenti koji se kriju u kruškama mogu sprečiti i nastanak hroničnih obolenja respiratornih organa.

Kašalj i prehlade su najčešće u periodu od avgusta do aprila kada vlažnost u vazduhu obično opada. Pomoću prehlada i kašlja vaše telo vam obično govori da je vreme da se rešite svih toksina, otpada i bakterija iz organizma nakupljenih tokom godine.

Prehlada je obično popriličan izazov za pluća, a ukoliko se pojavi i kašalj to znači da telo samo pokušava da se reši svih nezdravih materija. Tradicionalna kineska medicina tvrdi da pre nego se izborimo sa virusima treba da postignemo harmoniju između tela i uma i da se lečimo potpuno prirodnim sastojcima.

Ako u svoju prehranu tokom sezone prehlade i gripa uključite što više krušaka na taj način ćete ojačati imunitet i držati podalje prehlade i kašalj.

Kruška postoji još od kamenog doba, danas ih ima širom sveta, ali najviše u Sjedinjenim Američkim Državama i Italiji. U drevna vremena kruške su predstavljane kao luksuzna delikatesa i „ dar Bogova“. Zbog svojih kiselih svojstava potpomažu razgradnju sluzi, a pošto važe za rashlađujuće voće one sprečavaju oštećenje pluća, obezbeđuju vlažnost u plućima i sprečavaju razvoj bakterija. Ukoliko ste pušač jedan od načina da sprečite nastanak plućnih bolesti jeste konzumiranje krušaka.

Uvrstite ih u svoji ishranu ukoliko želite raditi detoksikaciju organizma i jetre ili samo želite da ojačate imunitet ili zdravlje respiratornih organa.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Lifepressmagazin)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.