OVO VOĆE GOJI VIŠE OD MESA: Ruska doktorka UPOZORAVA! Kilogrami se od NJEGA samo TALOŽE!
Kilogrami se od NJEGA samo TALOŽE!, Foto: Filip Plavčić

Pazi kako ga jedeš

OVO VOĆE GOJI VIŠE OD MESA: Ruska doktorka UPOZORAVA! Kilogrami se od NJEGA samo TALOŽE!

Ne lažite sebe!

Objavljeno: 17:29h

Ruska doktorka Zuhra Pavlova nedavno je otkrila istinu o voću i njegovim benefitima koje ima po ljudsko telo.

- Globalizacija nam je omogućila da stalno imamo na dohvat ruke razno voće i povrće. Bobičasto voće uvozi se sa raznih strana sveta. Tako jedemo šta želimo i kada želimo. Ali, priroda se ne može prevariti - bobičasto voće će dati najveću korist telu samo onda kada sezonski stiže kod nas. Što znači, ako jedete kupine u decembru - ništa od zdravlja - piše ruska doktorka, pa napominje da voće i povrće koje se veštački uzgaja, nema ni polovinu onih korisnih svojtava koje ima tokom sezone.

- Ljudi misle da su lubenica, jabuka i bobičasto voće samo voda sa "vitaminima". U međuvremenu oni na takvoj "vodi" dobiju popriličan broj kilograma. Imam pacijente koji su kilograme dobijali dok su jeli samo lubenicu - piše Zuhra.

- Morate znati jednu stvar: voće je puno fruktoze. Višak fruktoze, posebno na prazan stomak, dovešće do masne degenaracije jetre. Takođe, fruktoza doprinosi razvoju gojaznosti, izaziva imunitet na hormon masnog tkiva leptina i na hormon insulin pankreasa. To zauzvrat dovodi do stalnog povećanja apetita.To je začarani krug - zaključuje.

Autor ovog teksta je Zuhra Pavlova, endokrinolog na Univerzitetskoj bolnici u Moskvi.

Bonus video:

(Espreso.co.rs /Econet.ru)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.