NIKADA NEMOJTE GLADNI DA IDETE U KREVET! Možete da ugrozite brojne FUNKCIJE U ORGANIZMU!
Frižider, ilustracija, Foto: PrintScreen/ YouTube/ ABC News

PAZITE SE!

NIKADA NEMOJTE GLADNI DA IDETE U KREVET! Možete da ugrozite brojne FUNKCIJE U ORGANIZMU!

Stručnjaci tvrde da to nije neki problem ako vam se događa sporadično, ali ako vam pređe u naviku, problemi su na vidiku

Objavljeno:

Večera je obrok koji se najčešće preskače pa se redovno ode u krevet gladan... neki ne mogu zaspati pa se ipak dignu i malo brste po frižideru, no većina ipak uspe da zaspi.

Ali, koliko je to zdravo? Stručnjaci tvrde da to nije neki problem ako vam se događa sporadično, ali ako vam pređe u naviku, problemi su na vidiku.

U tom slučaju moglo bi uticati na nivo insulina, holesterola i rada štitne žlezde, a to može dovesti do disbalansa hormona koji onda može uzrokovati brojne druge probleme.

Osećaj gladi pre spavanja uzrokovaće nesanicu. Mozak će dobiti informaciju da ste gladni i neće vam dopustiti da čvrsto zaspite. Gladovanje u večernjim satima neće vam pomoći ni kod mršavljenja.

Telo će akumulirati masnoće kako bi ‘sačuvalo' energiju. Neretko osobe koje ne jedu uveče preskaču doručak. Takve će osobe češće biti loše raspoložene. Sve u svemu - kakva god bila večera, ne preskačite je.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / hayat.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.