MAJKA JE OTKRILA TRIK GODINE! Samo na jedan način opekotine od sunca će nestati za POLA SATA! JOGURT NE POMAŽE
Pena za brijanje, Foto: Printscreen/facebook

SPAS

MAJKA JE OTKRILA TRIK GODINE! Samo na jedan način opekotine od sunca će nestati za POLA SATA! JOGURT NE POMAŽE

Na svom Facebook profilu podelila je fotografije pre i posle tretmana

Objavljeno:

Cindie Allen-Stewart (34) iz savezne države Teksas otkrila je kako brzo da ublaži opekotine koje je zadobila nakon izlaganja suncu.

Na svom Facebook profilu podelila je fotografije pre i posle tretmana.

Na fotografiji pre vidi se crvenilo na koži, dok se na fotografiji posle ono potpuno povuklo. Rešenje je, u kako ona tvrdi peni za brijanje s mentolom.

"Mora da bude pena i u sebi treba da ima mentol. Nanesite je na mesto sa opekotinama i ostavite na koži. Osetićete kako izvlači toplotu iz kože. Nakon 30 minuta pena će izgledati kao da se otopila i bit će osušena. Na delu gde imate opekotine osećate će hladnoću, a to je dobar znak", prepričava svoje iskustvo ova 34-godišnjakinja i savetuje:

"Nakon toga isperite je mlakom ili hladnom vodom pod tušem", dodaje. Tretman je, kaže, potrebno ponoviti sledećeg dana ako opekotina nije nestala.

Priznala je da za ovaj trik čula od jednog lekara, ali nije verovala dok sama nije osetila na svojoj koži. Ipak, svima preporučuje nanošenje kreme za sunčanje pre izlaganja sunčevim zracima kako do opekotina ne bi ni došlo. Da pena za brijanje zaista pomaže, potvrdila je i dermatolog doktorka Džesika Krant .

"Pena za brijanje u mnogo slučajeva sadrži mentol i druge hemikalije koje prirodno hlade i stvaraju dobar osećaj na koži. Mentol uklanja toplotu iz opekotina jer brzo isparava, pa je oporavak mnogo brži", kaže dr Krant.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Novi.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.