JELA JE DVE BANANE DNEVNO I ODMAH PRIMETILA PROMENE: Međutim, dogodila joj se i jedna LOŠA STVAR
Ogulite ih u trenu, Foto: Shutterstock

Jedite ih svakodnevno

JELA JE DVE BANANE DNEVNO I ODMAH PRIMETILA PROMENE: Međutim, dogodila joj se i jedna LOŠA STVAR

Banane su pune vitamina i mineralnih materija

Objavljeno:

Svima je jasno da su banane zdrave. Međutim, kad bismo svaki dan pojeli koju, brzo bismo primetili neke značajne promene. Ipak, ako ih jedemo u određeno vreme, možda bi nam mogle više naštetiti, nego koristiti.

Banane su pune vitamina i mineralnih materija. Deluju blagotvorno na naše telo i čine mu mnogo dobra. Jedite svaki dan ovo supervoće i ubrzo ćete primetiti pozitivne učinke!

Banane podižu raspoloženje

Zahvaljujući bananama, serotonin (hormon sreće) brže dolazi u mozak, pa smo srećniji i boljeg smo raspoloženja. Osim toga, serotonin ima smirujuće delovanje: mirniji smo i bolje spavamo.

Pomažu da se dobro osećamo

Ako pak imamo problema s probavom, trebalo bi redovno da jedemo banane: pojedemo li bananu pre jela, pobrinuće se za to da ne bude nadutosti. Premda se često tvrdi drugačije – banane ne izazivaju zatvor!

Naprotiv – regulišu probavu! A ako se bavite sportom, pomoći će vam da brže postignete vidljive rezultate. Naime, za rast mišića potreban je magnezijum – kog ima mnogo u žutom voću.

Međutim, imaju jednu manu

One su i praktične - ogulite ih u trenu, slatke su, lako ih je jesti jer su fino mekane, imaju mnogo vitamina i daju nam puno energije, zato je logično ako ste pomislili kako su banane idealan doručak za sve koji ujutro žure na posao. Nažalost, to nije istina. Ovo voće ima jednu malu, ali nikako ne zanemarivu, manu: nemojte jesti banane ujutro na prazan želudac. Naime, čak do 25 posto banane sastoji se od šećera. Ako je jedete na prazan želudac, naglo će porasti nivo insulina, ali će jako brzo opet pasti. Tako će telo brzo nanovo razviti osećaj gladi, ako ne i snažan napad gladi. Zato najbolje, jedna pre ručka, druga pre večere!

Bonus video:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.