BUDITE NA OPREZU: Ovu biljku ima SVAKA TREĆA SRPSKA KUĆA, a njeni listovi su SMRTONOSNI! (FOTO)
Neki izvori čak kažu da unos može dovesti do oštećenja i smrti u manje od jednog minuta za decu i za manje od 15 minuta kod odraslih!, Foto: Printscreen / Youtube

PAZITE SE!

BUDITE NA OPREZU: Ovu biljku ima SVAKA TREĆA SRPSKA KUĆA, a njeni listovi su SMRTONOSNI! (FOTO)

Neki izvori čak kažu da unos može dovesti do oštećenja i smrti u manje od jednog minuta za decu i za manje od 15 minuta kod odraslih

Objavljeno:

Dieffenbachia je jedna od najpopularnijih biljaka za domove i kancelarije jer zahteva malo nege. Biljka je posebno otrovna za ljude i kućne ljubimce ako se proguta. Jedan zalogaj parališe glas, dva parališe vas, a tri su fatalna.

Neki izvori čak kažu da unos može dovesti do oštećenja i smrti u manje od jednog minuta za decu i za manje od 15 minuta kod odraslih. U stvari, lišće, stabljike i koren sadrže toksične stvari poput oksalne kiseline i asparagina.

foto: Printscreen / Youtube

Kod ljudi u kontaktu sa očima može izazvati: -oštećenje rožnice oka bol u oku.

Gutanje, s druge strane, izaziva: -dijareja gori u ustima ili grlu promukao glas mučnina ili povraćanje otok i plikovi u ustima ili na jeziku. U slučaju gutanja obrisati usta sa hladnom, vlažnom krpom i dati mleko pacijentu da popije. U slučaju kontakta, isperite oči i kožu dobro ako se dotakli biljke.

BONUS VIDEO:

LANČANI SUDAR NA AUTOPUTU U BEOGRADU: Više vozila oštećeno kod Hitne pomoći (KURIR TV)

(Espreso.co.rs / Mediji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.