EVO DA LI JE KISELA VODA ZAPRAVO ZDRAVA: Postoji samo jedan odgovor na pitanje koje GODINAMA MUČI LJUDE!
Da li je kisela voda zdrava?, Foto: Victority / Alamy / Alamy / Profimedia

POGLEDAJTE

EVO DA LI JE KISELA VODA ZAPRAVO ZDRAVA: Postoji samo jedan odgovor na pitanje koje GODINAMA MUČI LJUDE!

Da li je kisela voda zdrava? Pred vama je odgovor

Objavljeno:

Gazirana mineralna voda je jedan od onih napitaka o kojima kruže razne priče. Dok se pojedini zaklinju kako ona ima neverovatno dobro dejstvo na probavu, rešava problem sa mučninom, mamurlukom i slično, drugi je izbegavaju, verujući da gaziranost šteti njihovom telu.

Svi oni koji su do sada bili u dilemi da li je gazirana mineralna voda zdrava i ima li rizika od njenog konzumiranja, mogu da odahnu. Gazirana voda nije štetna po zdravlje! Uz činjenicu da naše telo lakše apsorbuje minerale iz vode nego iz hrane, mineralne vode imaju i brojna lekovita svojsta zavisno od sastava i količine minerala koju sadrže.

- Najveća zabluda je da gazirana voda ,,zakiseljava” organizam

- Druga neistina u koju se veruje je da gazirana voda oštećuje zubnu gleđ i izaziva karijes

Zato je dobro posle jela popiti čašu ili dve gazirane vode.

Istina o zdravlju i kiseloj vodi
Istina o zdravlju i kiseloj vodifoto: Danila Shtantsov / Alamy / Alamy / Profimedia

Najvažnije istine i činjenice o gaziranoj vodi:

- Hormon gladi grelin i hormon sitosti leptin deluju na receptore u grlu i stomaku stvarajući osećaj manjeg ili većeg apetita. Gazirana voda deluje na povećanje leptina i povećava osećaj sitosti. Zato čaša ili dve gazirane vode uz obrok smanjuje apetit i korisna je za sve vrste dijeta.

- Gazirana voda stimuliše iste nervne receptore kao senf, stvarajući prijatan osećaj zalivanja u ustima koji aktivira naše reflekse gutanja. Zato čaša ili dve gazirane vode može da ublaži posledice upale grla.

Lekari sa Klinike ,,Mayo” kažu da je gazirana voda jednako zdrava kao i obična voda, a da je jedino važno da se dnevno popije dovoljna količina vode, kako bi se zadovoljile potrebe za hidratacijom.

Bonus video:

05:22

6 ZLATNIH PRAVILA ZA DOBRU LINIJU I ZDRAVLJE! Nutricionistkinja: Mleko može izazvati visok krvni pritisak,a supa je veoma važna!

(Espreso/Preneo: V.Š)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.