STRUČNJAK OTKRIVA KOJE NAMIRNICE SPREČAVAJU GRČEVE U STOMAKU: Za ŽENE u ONIM danima je IZUZETNO VAŽNO
Bol u stomaku, Foto: Profimedia

zdravlje

STRUČNJAK OTKRIVA KOJE NAMIRNICE SPREČAVAJU GRČEVE U STOMAKU: Za ŽENE u ONIM danima je IZUZETNO VAŽNO

Stručnjak za hormonalno zdravlje žena Alisa Viti otkrila je tajnu smanjivanja simptoma pre i tokom menstrualnog ciklusa.

Objavljeno:

Prvi dan menstrualnog ciklusa mnogim ženama je noćna mora. Užasni bolovi u stomaku, kao da vas neko "probada" noževima, drhtavica, nervoza - samo su neki od simptoma.

Više od 90 odsto žena kaže da doživljava neke vrste predmenstrualnih simptoma, prenosi Kancelariji za zdravlje žena pri odeljenju Ministarstva zdravlja Velike Britanije. Simptomi uključuju grčeve u stomaku, bolove u leđima, nesanicu, intenzivnu želju za hranom, pojavu akni i druge neprijatne efekte.

Stručnjak za hormonalno zdravlje žena Alisa Viti otkrila je tajnu smanjivanja simptoma pre i tokom menstrualnog ciklusa. Njena metoda zasniva se na četiri faze menstrualnog ciklusa: menstrualna faza, folikularna faza, faza ovulacije i lutealna faza.

Tokom menstrualne faze, ona ohrabruje žene da jedu hranu bogatu proteinima dok rade lagane vežbe, kao što su joga i pilates. Nakon menstrualne faze sledi folikularna faza, kada žene imaju tendenciju da imaju više energije.

Za to vreme, Viti savetuje da žene jedu fermentisanu hranu i rade kardio vežbe. Tokom ovulatorne faze, kada žene imaju najviši nivo estrogena u mesecu, trebalo bi da jedu više sirove hrane i da kombinuju trening visokog intenziteta. Poslednja i najduža, lutealna faza donosi visok progesteron, kada bi fokus trebalo da bude na konzumiranju korenastog povrća i treningu snage, rekla je ona.

Svakako pre svega trebalo bi redovno da odlazite na ginekološke preglede i posvetujete se sa svojim lekarom.

04:32

MALAKSALOST, BOL U MIŠIĆIMA, DEKONCENTRISANOST, NESVESTICA... Dr Milovanović: Ne, nije umor! To su SIMPTOMI posebne BOLESTI

(Espreso/mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.