7 sigurnih znakova da ste pred nervnim slomom! (FOTO) (GIF)
Foto: giphy

crazy or not?

7 sigurnih znakova da ste pred nervnim slomom! (FOTO) (GIF)

Stručnjaci se slažu da se ovi simptomi ne smeju ignorisati, pa stoga ne oklevajte da potražite stručnu pomoć!
Objavljeno:

5. Loša koncentracija

Hronični stres utiče na našu sposobnost koncentracije na posao i svakodnevne funkcije. U težim slučajevima, hormon stresa kortizol može da pogorša pamćenje. Važno je da prepoznate nivo stresa i da prduzmete korake koji mogu da ga ublaže. Pronađite neki hobi koji vas opušta, uživajte u prirodi, vežbajte, družite se s porodicom ili prijateljima…

foto: profimedia

6. Problemi s disanjem

Dobro pripazite na klasične znake anksioznosti poput stezanja u prsima ili ubrzanog disanja. Budite oprezni jer brzi, plitki udisaju mogu da pojačaju odgovor tela na stres! Stručnjaci preporučuju vežbe disanja da biste smanjili stres. Ako se problem i dalje ne rešava i traje jednakim intenzitetom, potražite pomoć stručnjaka.

foto: giphy

7. Anksioznost i depresija

Imate li nemirne misli, ne uživate u stvarima koje vas inače ispunjavaju i osećate li se bespomoćno? Možda patite od depresije? Anksioznost je uzrokovana strahom ili fobijama i onemogućava stvarno sagledavanje situacije, a može poremetiti i san. Anksioznost i depresija mogu biti znak i da ste pred nervnim slomom. Ako imate nemirne misli ili razmišljate o najgorem, svakako potražite stručnu pomoć. Hronična depresija koja se ne leči može da dovede do mentalnih i fizičkih problema.

foto: Shutterstock

Bonus video:

4 namirnice od kojih kosa raste kao luda!

Vitamine koje koristite u ishrani upotrebite da nahranite kosu i ona će rasti mnogo brže nego što to mislite.

(Espreso.co.rs / Izvor: tportal.hr)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.