KADA OVO PROČITATE O KAKI JABUCI, PROMENIĆETE MIŠLJENJE ZA 180 STEPENI O TOM VOĆU! Preveliki šok
Ilustracija, Foto: Printscreen/MTV Igman

zdravo i ukusno

KADA OVO PROČITATE O KAKI JABUCI, PROMENIĆETE MIŠLJENJE ZA 180 STEPENI O TOM VOĆU! Preveliki šok

Kod nas se Kaki retko može videti i zato narandžasti plodovi egzotičnog voća u malobrojnim dvorištima privlače poglede svih prolaznika

Objavljeno:

Podsećajući na paradajz, ali još bogatiji u vitaminu A, persimon sazreva u mastanoj mekanosti, koja je ukusna ukusom jednostavno spojena sa kože. Možete uživati ​​u slatkom ukusu persimona dok još uvek zadržavaju neku čvrstoću, ali i kad dobro sazreju.

Persimon je naziv jestivog voća iz roda abonos ili diospiros. U Srbiji je poznat pod imenom Kaki, a trgovci ga zovu još i japanska jabuka.

Ovo voće se jede i kao sveže i kao suvo. U Koreji, punč "sujeongva" pravi se od sušenog persimona. U nekim delovima Kine se listovi persimona koriste za čaj.

Kod nas se Kaki retko može videti i zato narandžasti plodovi egzotičnog voća u malobrojnim dvorištima privlače poglede svih prolaznika.

Kaki
foto: Printscreen/MTV Igman

Kako bi poprimili svoju punu aromu, plodovi moraju biti potpuno zreli , skoro crveni, pa se obično beru kasnije u jesen, nakon prvih mrazeva. Sazrevanjem, plod postaje sočan, sladak, i prijatnog ukusa, i tada može da se jede kašičicom. Dok je još čvrto i nije sazrilo, može se seckati i jesti uz salate, pahuljice ili kao dodatak jelima.

Kaki je osetljiv na niske zimske temperature, izmrzava na temperaturama nižim od -15°C, pa ga treba saditi na okućnicama, blizu stambenih objekata koji se greju, čime se stvara zavetrina i blaga mikroklima.

Izvor zdravlja:

Lekovito deluje kod bolesti želuca, creva, kod lečenja hemoroida, bolesti jetre i žuči, deluje umirujuće na organizam, opušta ga i jača celokupni imuni sistem.

Jedan plod japanske jabuke sadrži 12.6mg vitamina C, što čini 21% preporučivog dnevnog unosa ovog vitamina. Urštavanje voća bogatog vitaminom C jača imuni sistem, štiteći organizam od infekcija i slobodnih radikala.

Predstavlja sjajan lek za zaustavljanje krvarenja i protiv pucanja kapilara. Ukoliko ih jedete tokom zime budite sigurni da ćete biti zaštićeni od prehlada i gripa. Ova voćka se preporučuje i osobama koje imaju problema sa venama.

Ovo divno voće možete naći u svim bolje snabdevenim marketima, piljarama ili na pijacama.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.