S ovom hranom ćete spasiti svoja creva! (FOTO) (GIF)
Foto: Thinkstock

iz prirode

S ovom hranom ćete spasiti svoja creva! (FOTO) (GIF)

ako želite da isprobate fermentisane proizvode da biste popravili stanje u stomaku, najbolje je da potražite one koji su dobijeni tradicionalnim metodama
Objavljeno:

Nakon toga su naučnici istraživali i fermentisanu hranu i pića, odabrali su nekoliko domaćih i kupljenih fermentisanih prehrambenih proizvoda i napitaka i poslali ih na testiranje u laboratoriju.

Tako su otkrili prednost vlakana jer štite od raka i pomažu u mršavljenju, ali se ne konzumiraju dovoljno. Naučnici su primetili razlike u proizvodima. Domaća hrana i proizvodi dobijeni tradicionalnim metodama sadržali su širok raspon bakterija, neki od kupljenih proizvoda jedva da su sadržavali i jednu vrstu.

foto: giphy

- Uobičajeno je za komercijalne proizvode da se podvrgavaju pasterizaciji da bi se osigurala njihova sigurnost i produžio im se vek trajanja. To onda može pobiti bakterije, što nije slučaj kod domaćih proizvoda - kaže doktor Koter. Tako da ako želite da isprobate fermentisane proizvode da biste popravili stanje u crevima, najbolje je da potražite one proizvode koji su dobijeni tradicionalnim metodama. Ili da ih proizvedete sami, sve da biste bili sigurni da ćete dobiti upravo one bakterije koje tražite.

foto: Shutterstock

Bonus video:

Uz ove bakine trikove NEMA PREHLADE! Uz ove prirodne lekove sve je lakše preboleti.

(Espreso.co.rs / Izvor: express.hr)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.