SRBI OBOŽAVAJU OVU JEFTINU HRANU SA PIJACE, A ONA SE DAVALA MIŠEVIMA: Zaprepastićete se šta je OTKRIVENO O NJOJ
Foto: Aleksa Petrović

OBRATITE PAŽNJU

SRBI OBOŽAVAJU OVU JEFTINU HRANU SA PIJACE, A ONA SE DAVALA MIŠEVIMA: Zaprepastićete se šta je OTKRIVENO O NJOJ

Istraživanje je sprovedeno na miševima. Tri grupe miševa dobile su različite doze ekstrakta luka. Istraživači su miševima dali doze od 200, 400 i 600 mg po kilogramu telesne težine

Objavljeno:

Novo istraživanje sprovedeno u Velikoj Britaniji pokazalo je da određena vrsta povrća može pomoći u snižavanju nivoa šećera u krvi za čak 50 odsto.

Naime, na sastanku Endokrinološkog društva u San Diegu zaključeno je da ekstrakt luka snižava nivo šećera i holesterola kada se daje uz antidijabetički lek metformin.

"Luk je jeftin i dostupan svima. Itekako ima potencijal za lečenje pacijenata koji pate od dijabetesa", rekao je autor istraživanja Entoni Odžieh.

Sekcanje, Sečenje, Crni luk, Luk
foto: Profimedia

Istraživanje je sprovedeno na miševima. Tri grupe miševa dobile su različite doze ekstrakta luka. Istraživači su miševima dali doze od 200, 400 i 600 mg po kilogramu telesne težine.

Miševi koji su uzimali po 400 i 600 miligrama uspeli su da smanje nivo šećera u krvi za 50 odsto, odnosno 35 odsto u poređenju s početnim nivoom. Takođe je primećen smanjeni nivo holesterola.

(Espreso/ B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.