NAPRAVITE SAVRŠENU LENJU PITU S JABUKOMA PO RECEPTU NAŠIH BAKA: Ne mrvi se, ima pun UKUS! (VIDEO)
Lenja pita, Foto: Printscreen/Youtube

POSLASTICA

NAPRAVITE SAVRŠENU LENJU PITU S JABUKOMA PO RECEPTU NAŠIH BAKA: Ne mrvi se, ima pun UKUS! (VIDEO)

Lenja pita sa jabukama po bakinom receptu

Objavljeno:

Sastojci (1 čaša = 2 dl):

Za biskvit:

6 velikih jaja (ili 8 srednjih)

1 čaša mleka

1 čaša ulja

4 šolje brašna

2 praška za pecivo

rendana limunova kora

1,5 šolje šećera

Za punjenje:

1 kg jabuka

cimet

1 čaša šećera

mrvice hleba

Ostalo:

6 kašika domaće marmelade (od šljiva ili jabuka)

šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Odvojite belanca od žumanaca. Umutiti belanca u čvrst sneg, a žumanca umutiti sa šećerom. Pomešati brašno sa rendanom korom limuna, mlekom i uljem, dodati sneg od belanaca i izmešati. Zatim dodati žumanca i na kraju 2 praška za pecivo.

Sve dobro izmešati i podeliti smesu na dva dela. Jedan deo smese sipajte u podmazan i malo pobrašnjen pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C tačno 10 minuta.

U međuvremenu operite i narendajte jabuke. Pomešati sa šećerom, cimetom i malo hlebnih mrvica (oko 100 g).

Polupečeni biskvit izvadite iz rerne, premažite ga domaćom ili kupovnom marmeladom od šljiva ili jabuka. Preko toga rasporedite rendani fil od jabuka i prelijte ostatkom pripremljene smese. Poravnajte smesu kašikom.

Vratite u rernu na još 30 minuta dok lepo ne porumeni. Poslužite posuto šećerom u prahu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.