ZBOG IBUPROFENA I PARACETAMOLA ZAMALO UMRO! Stomak počeo da mu CRNI, još jedna DOZA BI GA UBILA
Foto: Profimedia

ŠOKANTNO

ZBOG IBUPROFENA I PARACETAMOLA ZAMALO UMRO! Stomak počeo da mu CRNI, još jedna DOZA BI GA UBILA

Rekla je da je Tomija odvela u bolnicu kada mu je temperatura porasla i nije mogao da uzima hranu ili tečnost

Objavljeno:

Jedna mama iz Velike Britanije, podelila je traumatično iskustvo, nakon što su lekari njenom sinu prepisali kombinaciju ibuprofena i paracetamola za ovčje boginje. Dečak je imao lošu reakciju na terapiju, a po telu su počele da mu se pojavljuju modrice.

Jedna mama iz Velike Britanije objavila je šokantne slike svog sina Tomija na društvenim mrežama kao upozorenje - nikada ne dajte svom detetu ibuprofen da ublaži simptome ovčijih boginja. Posledice su bile jezive i gotovo smrtonosne.

Rekla je da je Tomija odvela u bolnicu kada mu je temperatura porasla i nije mogao da uzima hranu ili tečnost.

"Medicinska sestra mi je rekla da mu dajem ibuprofen i paracetamol zajedno“, rekla je ona svojim pratiocima na Fejsbuku i nastavila:

"Počela sam da preispitujem kombinaciju ovih lekova i ona mi je rekla da je to ’babska priča’ i da ne treba verovati svemu što vidite na Guglu. Takođe je rekla 'za sve vreme rada u bolnici nikada nije videla da ibuprofen loše reaguje na ovčje boginje'

"Prošlo je nekoliko sati i primetila sam trag na Tomijevom stomaku. Pokazala sam medicinskoj sestri i ona mi je rekla da to nije ništa. Napustili smo bolnicu i vratili se kući.”

Veriti je rekla da je do 6:00 sledećeg jutra Tomi dobio "ono što bi se moglo opisati samo kao modrica na stomaku, ali do 8:00 ova modrica je postala crna“.

"Pozvala sam svog doktora koji nas je odmah primio. Potvrdio je da je zaražen i pogledao je da vidi da li se boginje šire. Jeste, i do 16 časova. ceo stomak mu je bio natečen, crno-plav.”

Zatim je dobio dozu antibiotika i tečnosti, a lekari su rekli Veriti da Tomi nikada ne bi trebalo da dobije ibuprofen.

"Da je dobio još jednu dozu, mogla bi biti fatalna“, upozorila je ona.

CPR Kids je podelio Veritinu objavu i rekao da, iako je takva reakcija retka, ne treba je uzimati olako i može dovesti do infekcije mekog tkiva poput Tomijeve. Organizacija to naziva „ozbiljnim, po život opasnim stanjem koje zahteva hitan tretman kako bi se sprečilo da uništi kožu, mišiće i druga meka tkiva. Ove infekcije mogu brzo napredovati ako se ne leče adekvatno“, napisali su CPR Kids.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.