SRBI "DERU" TURŠIJU, A ONA KRIJE VELIKU OPASNOST: Evo šta će vam se desiti nakon 3 MESECA JEDENJA!
Foto: Printscreen/Youtube

paŽnja

SRBI "DERU" TURŠIJU, A ONA KRIJE VELIKU OPASNOST: Evo šta će vam se desiti nakon 3 MESECA JEDENJA!

Svaka vrsta zimnice, pa i većini omiljena turšija, ima rok trajanja. Već posle mesec dana, u turšiji se sadržaj vitamina prepolovi, a posle tri do četiri meseca ima ga u zanemarljivo malim količinama. Ukus se ne menja, ali više nema tu hranljivu vrednost, ističu nutricionisti

Objavljeno: 09:17h

Vremenom se ukus turšije ne menja, ali se smanjuje hranljiva vrednost i količina vitanima. Najbolji način za očuvanje namirnica je zamrzavanje, ali to često ne činimo na odgovarajući način

Svaka vrsta zimnice, pa i većini omiljena turšija, ima rok trajanja. Već posle mesec dana, u turšiji se sadržaj vitamina prepolovi, a posle tri do četiri meseca ima ga u zanemarljivo malim količinama. Ukus se ne menja, ali više nema tu hranljivu vrednost, ističu nutricionisti.

Najbolji način za očuvanje namirnica na duži rok je zamrzavanje. Međutim, ni to se kod nas ne radi na odgovarajući način, jer se prilikom zamrzavanja u kućnim uslovima stvaraju vodeni kristali, koji razaraju vitamine i praktično uništavaju najdragocenije sastojke.

Turšija
foto: Printscreen Youtube

Da bi sačuvale vitamine u što većoj količini, namirnice moraju izuzetno brzo da se ostavljaju na najnižu temperaturu u zamrzivaču. Sve što može trebalo bi pre toga blanširati, odnosno "propustiti" kroz ključalu vodu, a nikako propržavati, kao što se praktikuje s boranijom.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.