PREDRAG KON GA ODBACIO I ODREKAO SE! Ovo je istina, ne želi da ČUJE ZA NJEGA
Predrag Kon, Foto: Printscreen

au

PREDRAG KON GA ODBACIO I ODREKAO SE! Ovo je istina, ne želi da ČUJE ZA NJEGA

Kon je prestao da puši 1997, i alkohol više ne pije, a do tada nije znao da ima i dijabetes tipa 2

Objavljeno: 09:49h

Epidemiolog i dr Predrag Kon otvorio je dušu za domaće medije, pa je javnost prvi put čula kako je strogi član Kriznog štaba upoznao suprugu, ponavljao razred i više zarađivao u kafani, nego kao lekar.

Doktor Kon je prvi put otkrio sve i o svom zdravstvenom stanju, rekavši da mu je život podređen terapiji i oprezu kako ga ne bi pogoršao.

"Postojala je mogućnost da u ovome sa koronom ne učestvujem. Odmah na početku sam predsedniku rekao da zdravstveno nisam baš najbolje, ali da sam za Srbiju uvek spreman. Imam hronične probleme vezane za cirkulaciju, neposredno pre korone bio sam u hiperbaričnoj komori. To sada prvi put kažem", rekao je on.

1 / 7 Foto: Kurir TV

Kon je prestao da puši 1997, i alkohol više ne pije, a do tada nije znao da ima i dijabetes tipa 2.

"Na insulinu sam, i vrlo brzo sam i operisan, imam četvorostruki bajpas i stentove. Od tih bajpasa, dva su se zapušila, ali nikakvu intervenciju nisam imao već 17 godina. Još 2012. su mi rekli da nije mudro da radim ikakvu novu, pa sada živim kompenzovano. Strogo vodim računa da ne uđem u preterano nerviranje, što nije lako", rekao je on.

"Moj dan je vezan za terapiju, određeni ritam, prvenstveno ishrane. Najteže je izbeći slatko jer je potreba za time kod dijabetičara neuporedivo veća nego kod drugih ljudi. Kada pogrešim, znam da će biti povišen šećer pa dva-tri dana vodim računa. Hoću da kažem, uvek se može. Znači rezervna snaga koja postoji kod svakog čoveka. Daje dodatnu snagu, to nije folirancija, nikad se nisam folirao kada je posao u pitanju i to znaju svi koji su radili sa mnom", rekao je on.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.