NAPRAVITE SOČNU PITU S PATLIDŽANOM: Ako stavite i OVAJ SASTOJAK, razvlačiće se čim ZAGRIZETE! (VIDEO)
Pita s patlidžanom i mocarelom, Foto: PRINTSCREEN/YT/ RICETTE PERFETTE

kakve kore!

NAPRAVITE SOČNU PITU S PATLIDŽANOM: Ako stavite i OVAJ SASTOJAK, razvlačiće se čim ZAGRIZETE! (VIDEO)

Najbolje od svega je sto ide i mocarela, koja se topi dok se peče, pa se razvlači

Objavljeno:

Pita sa plavim patlidžanom je toliko ukusna da nećete moći da prestanete da jedete.

Pite su super rešenje kada vam se jede nešto ukusno, a da je brzo i lako. Da li ćete da koristite kupovne kore ili sami da ih razvlačite, ili se ipak odlučujete za testo, potpuno je nebitno. Ukus je svakako dobar, pogotovo ako je punjenje ukusno. A sa plavim patlidžanom nema greške.

I oni koji ne vole ovo povrće, neće imati nikakvu primedbu na ukus ove sočne pite. Najbolje od svega je sto ide i mocarela, koja se topi dok se peče, pa se razvlači.

Sastojci: Za nadev:

2 patlidžana

2 čena belog luka

1 crni luk

peršun

125 g mocarela sira

Za testo:

3 jajeta

125 ml jogurta

20 ml maslinovog ulja

250 g brašna

150 ml vode

10 g praška za pecivo

Kako se pravi nadev za pitu?

Crni i beli luk iseckajte, pa propržite. Zatim dodajte plavi patlidžan iseckan na kockice i pržite nekih 15 minuta. Sklonite sa šporeta i dodajte seckani peršun.

Kako se pravi testo za pitu?

Umutite jaja sa jogurtom, maslinovim uljem i vodom. Dodajte brašno i sjedinite žicom, pa stavite i prašak za pecivo i opet promešajte.

Kako se ređa pita?

U tepsiju stavite pek papir, pa premažite maslinovim uljem. Sipajte pola smese, preko patlidžan, pa pospite mocarelom. Na kraju sipajte ostatak smese. Pecite na 180°C oko 40 minuta.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.