CRVENO ZLATO OTIŠLO U NEBESA: Kilogram MALINA dostigao cenu od 500 dinara u Leskovcu, u Arilju i Ivanjici po 450!
Maline, Foto: RINA

PAPRENO SKUPO

CRVENO ZLATO OTIŠLO U NEBESA: Kilogram MALINA dostigao cenu od 500 dinara u Leskovcu, u Arilju i Ivanjici po 450!

Inače, mnogi malinari iz Leskovca su još mesec dana pre početka berbe potpisali ugovore sa ovdašanjim hladanjačama tako da poslednja akontna cena može biti "mač sa dve oštrice"

Objavljeno:

Kilogram "crvenog zlata" u leskovačkom kraju već se otkupljuje po ceni od 500 dinara, a čak ni hladnjačari ne mogu da prognoziraju da li će ona rasti iako je rod ove godine kvalitetan, ali je u celoj Srbiji manji za 10 do 20 posto u odnosu na lane.

"U Leskovcu su maline odlične, a u ariljskom i Ivanjičkom kraju su stradale od grada i olujnih nevremena, pa je tamo cena za sada 450 dinara", kaže predstavnik firme Lukova food, koja ima hladnjače po celoj Srbiji.

1 / 6 Foto: RINA

"I to su akontne cene u ovom trenutku po kojima se otkup istog momenta isplaćuje", dodaje.

Inače, mnogi malinari iz Leskovca su još mesec dana pre početka berbe potpisali ugovore sa ovdašanjim hladanjačama tako da poslednja akontna cena, mišljenja je sagovornik, može biti "mač sa dve oštrice".

"To za malinare može da bude i dobro i loše. Jer, prošle godine su predavale maline s akontacijom, a kompletnu isplatu čekali do poslednje cene. Desilo se da je ona rasla i da su zaradili. A tržište je nepredvidivo. Šta ako ta poslednja akontna cena bude manja nego što je ovoga momenta", pita predstavnik Lukove.

Maline, Berba malina
foto: Rina

Još je nepozanto na kojoj su površini leskovački poljoprivrednici zasadili maline, jer je mnogo njih pre tri godine otrsili svoje zasade, revoltirani zbog, tada, izuzetno niske cene.

(Espreso / Jumedia)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.