OVA VRSTA RIBE U SEBI SADRŽI 1 STVAR KOJA DOVODI DO NADUTOSTI: Srbi se u njoj DAVE, a od SADA VIŠE NEĆETE JESTI
Riba, Foto: Printscreen/Youtube/JelajelenaPetrovic

OPREZ!

OVA VRSTA RIBE U SEBI SADRŽI 1 STVAR KOJA DOVODI DO NADUTOSTI: Srbi se u njoj DAVE, a od SADA VIŠE NEĆETE JESTI

Evo nekoliko stvari koje bi trebalo da znate o tome šta se događa vašem telu ako redovno jedete tu bogatu i svestranu namirnicu

Objavljeno:

Prednost konzumacije tunjevine u konzervi su značajne, čak i pre nego sagledate nutritivne vrednosti. Proizvod je dostupan u skoro svim prehrambenim prodavnicama, pristupačan je po ceni i može se koristiti u mnoštvu različitih jela, od salata do sendviča.

Što se tiče nutritivnih prednosti, tunjevina ih ima puno. Uključivanje konzervirane tune u vašu ishranu može biti izvrstan potez zbog svih pozitivnih efekata koje može imati na vaše zdravlje.

Evo nekoliko stvari koje bi trebalo da znate o tome šta se događa vašem telu ako redovno jedete tu bogatu i svestranu namirnicu:

1 / 5 Foto: Profimedia

Povećaćete unos proteina

Dodavanje proteina vašoj ishrani može biti izuzetno korisno jer ćete produžiti osećaj sitosti i, na kraju, unositi manje kalorija. Konzervirana tuna deluje upravo tako. Prema USDA-u, jedna konzerva tunjevine u ulju sadrži 46.6 grama proteina, dok jedna konzerva tune pakovane u vodi sadrži 31.7 grama proteina. S obzirom na činjenicu da bi trebalo da unosite 0.36 grama proteina po kilogramu telesne težine, samo jedna konzerva tune mogla bi vam pružiti većinu, ako ne i celu dnevnu dozu proteina.

1 / 3 Foto: Profimedia

Pomaže održavanju zdravlja mozga i očiju

Zahvaljujući omega-3 masnim kiselinama koje se nalaze u konzerviranoj tuni, ojačaćete svoj mozak i funkciju očiju ako na primer pojedete sendvič s tunom za ručak. Poznato je da DHA, omega-3 masna kiselina, ima svojstva poboljšanja pamćenja. Osim toga, takođe ima efekat smanjenja upale i uklanjanja simptoma suvoće očiju.

Nadutost
foto: Profimedia

Mogli biste se osećati naduto

Jedan sastojak koji se nalazi u svim konzervama tunjevine je natrijum koji, ako se konzumira u velikim količinama, može dovesti do nadutosti. Prema Institutu Linus Pauling, konzerva tune – bez obzira da li je u ulju ili u vodi – sadrži u proseku oko četvrtinu vašeg dnevnog unosa natrijuma.

(Espreso / Eat This, Not That)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.