DOKTOR OTKRIO NAČIN KAKO SPUSTITE ŠEĆER U KRVI: Nikakav lek VAM NIJE POTREBAN, Srbi ovo dobro ZAPAMTITE
Dijabetes, Foto: Profimedia

VODITE RAČUNA

DOKTOR OTKRIO NAČIN KAKO SPUSTITE ŠEĆER U KRVI: Nikakav lek VAM NIJE POTREBAN, Srbi ovo dobro ZAPAMTITE

Iako se bavi zdravom ishranom, njegov savet nije uopšte rigorozan i ne uključuje određenu namirnicu

Objavljeno:

Dom D'Agostino je doktor nauka i profesor medicinske biogemije, fiziologije i neurofarmakologije..

Iako se bavi zdravom ishranom, njegov savet nije uopšte rigorozan i ne uključuje određenu namirnicu. Zapravo, trik je i previše jednostavan, a sudeći prema onima koji su ga uvrstili u dnevnu rutinu i više nego delotvoran.

1 / 4 Foto: Ilustracija, EPA-EFE/ CHAMILA KARUNARATHNE

"Opuštena šetnja može da prepolovi glikemijski odgovor tela. Ako se prošetate posle obroka, odmah posle jela, promena glukoze u krvi biće smanjena. Isprobavao sam na sebi i mogu da spustim vrednosti za 50 odsto samo tako što ću prošetati svoje pse desetak minuta posle doručka ili večere", rekao je prof. dr D'Agostino.

Ne radi se o nekom dugom pešačenju, niti velikom naporu, već bukvalno o opuštenoj šetnji po parku, ulici, kraju u kom živite...

Krv
foto: Profimedia

Šetnja može da traje samo desetak minuta, i čak je poželjno da bude što relaksiranija. Posle obroka se nikako ne savetuje jača fizička aktivnost zbog čega je lagana, kratka šetnja idealan način da spustite šećer", rekao je on.

Nauka, izgleda, stoji iza njegovog stava. Jedno istraživanje u kojem je učestvovalo 78 odraslih ljudi pokazalo je da samo deset minuta bilo kakve fizičke aktivnosti pomaže u kontrolisanju nivoa glukoze u krvi. Učesnici su bili podeljeni u dve grupe, jedni su morali da ostanu da sede posle obroka, a drugi da hodaju. Njihovi parametri praćeni su pet i 35 minuta nakon obroka i utvrđeno je da aktivnija grupa ima bolje vrednosti šećera u krvi.

(Espreso / Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.