OVO JE JEDINI ISPRAVAN NAČIN PRANJA ZELENE SALATE: Na 1 STVAR morate da PRIPAZITE
Zelena salata, Foto: Zorana Jevtić

REŠENJE

OVO JE JEDINI ISPRAVAN NAČIN PRANJA ZELENE SALATE: Na 1 STVAR morate da PRIPAZITE

Poznato je da ako ne uklonimo sve nečistoće i bakterije sa namirnica koje koristimo u pripremi hrane, mogu biti štetne za naše zdravlje

Objavljeno:

Zelena salata je neizostavni deo naše trpeze. Koristimo je uz razna jela, mesa, pripremu sendviča, laka je za pripremu i korisna za zdravlje. Međutim, pre pripreme salate za jelo, potrebno ju je oprati pravilno. Pranje pod mlazom hladne vode nije dovoljno jer se tako ne otklanjaju bakterije.

Poznato je da ako ne uklonimo sve nečistoće i bakterije sa namirnica koje koristimo u pripremi hrane, mogu biti štetne za naše zdravlje. Zbog toga je važno poslušati savete stručnjaka.

1 / 4 Foto: Printscreen/TikTok/ feelgoodfoodie

Pranje salate nije vremenski određeno, možete je oprati odmah nakon kupovine ili pola sata pre priprema

U prodavnicama se mogu naći i zapakovane salate na kojima piše da su već oprane, no bez obzira na to, morate ponovo da ih operete.

Mnogo bolje rešenje jeste da napunite sudoperu hladnom vodom te u njega potopite odvojene listove salate. Naravno, trebate pripaziti da je sudopera savršeno čista

salata, namirnice, proleće, kupus, zelena salata, Povrće
foto: Foto: Profimedia

Zamena za sudoperu jeste jedna veća činija. Stavite listove salate u činiju i ostavite da stoje najmanje 10 minuta u vodi. Prljavština i bakterije će pasti na dno činije.

Kada završite sa pranjem, izvadite listove iz vode te ih protresite kako bi se rešili viška vode. Na tržištu postoje i određeni uređaji koji pomažu da se salata brže osuši, no ako nemate, to nije problem.

Za brže sušenje salate postoji još jedan trik. Trik sa kesom i kuhinjskom krpom. Zamotajte listove salate u kuhinjsku krpu (ili više njih, zavisi od toga koliko imate salate) i stavite u plastičnu kesu koju trebate dobro zavezati na rubovima. Potom dobro zavrtite kesu, vrteći je oko ruke. Zbog pokreta će voda skliznuti s lišća i natopiti tkaninu.

(Espreso / Nezavisne novine)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.