NEKA VAM LICE BUDE SPREMNO ZA SUNČEVE ZRAKE: Uz ova ULJA, koža će vam biti kao porcelan !
Lice, Foto: Profimedia

priprema

NEKA VAM LICE BUDE SPREMNO ZA SUNČEVE ZRAKE: Uz ova ULJA, koža će vam biti kao porcelan !

Međutim, UV zračenje ima veoma štetan uticaj na kožu, što je druga strana medalje.

Objavljeno:

Sunce je korisno za našu kožu i telo, jer je glavni izvor neophodnog vitamina D.

Međutim, UV zračenje ima veoma štetan uticaj na kožu, što je druga strana medalje.

Kako bismo iskoristili sve prednosti izlaganja suncu, a istovremeno odbranili od njegovih loših strana, neophodno je da pripremimo kožu za dane koji postaju sve topliji.

Neophodno je da koristite kremu sa zaštitnim faktorom, koju većina ljudi uzima samo kada ide da se sunča, što je greška. Pored toga, neophodno je da date svojoj koži sve neophodne hranjive materije, kako bi ona bila zdrava, hidrirana i otpornija na štetne uticaje iz okoline.

Jutarnje i večernje umivanje su obavezni koraci.

Lice, Nega, Umivanje, Lepota, Krema, Žena
foto: Profimedia

Parenje lica je odličan način da proširite svoje pore i time joj omoguićite da upije više hranjivih materija. Ukoliko želite, možete da dodate i eterično ulje lavande, ruzmarina, kamilice. Pore se tom prilikom otvaraju i vi možete bez problema da istisnete mitisere i bubuljice.

Nakon toga odradite piling i na kraju namažite hidratantnu kremu. Piling ima za cilj da ukloni mrtve ćelije sa lica. Ukoliko koristite odgovarajuće sastojke, bićete iznenađeni rezultatima.

U toku leta, u negu lica možete da uključite i prirodna ulja sa visokim zaštitnim faktorom.

Maslinovo ulje
foto: Profimedia

Najviši zaštitni faktor ima ulje od semenki maline, a on zavisi u zavisnosti od uslova gajenja same maline. Ovo ulje je zbog svojih antiupalnih dejstava korisno i kod iritacija kože, ekcema i ranica.

Ulje lešnika štiti od UVA i od UVB zračenja. Pogodnon je za sve tipove kože, upija i sprečava starenje uzrokovano izlaganjem suncu. Elastičnost kože popravlja ulje šargarepe, koje time sprečava nastajanje bora i pigmentacijskih fleka.

Ulje pšeničnih klica je odličan izvor vitamina E. Dubinski hrani i obnavlja kožu, sprečava iritacije i nelagodno zatezanje koje prati suvu kožu, a ne smeju ga koristiti jedino osobe alergične na pšenicu. Korisno je i sojino ulje.

(Espreso/Freshkagora.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.