GUŠČIJA KOŽA NASTAJE BAŠ OVAKO! Svi to radimo, prosto je neizbežno!
ilustracija, Foto: Profimedia

devojke vodite računa!

GUŠČIJA KOŽA NASTAJE BAŠ OVAKO! Svi to radimo, prosto je neizbežno!

Crvene tačkice koje se pojavljuju na koži i podsećaju na iritaciju, ali opstaju dugo, u narodu su poznate kao guščija koža.

Objavljeno:

Prema rečima dermatologa, ovaj problem nastaje kada se keratin nakuplja unutar folikula dlake, izazivajući pojavu malih kvržica na različitim delovima tela. Često je u pitanju genetski faktor.

Ova pojava može nastati na nadlakticama, nogama, ponekad i na vratu i licu.

Prema rečima stručnjaka guščija koža, odnosno keratoza pilaris, kako se ovo stanje stručno naziva, javlja se i usled nagomilavanja mrtvih ćelija kože. Ovo stanje je češće kod ljudi koji imaju problema sa atopijskim dermatitisom.

1 / 2 Foto: Printscreen/youtube/LaBeautyologist–The Golden Rx

Još uvek nije pronađen pouzdan i tačan lek za ovo stanje, ali isto tako nema razloga za brigu, jer mala promena rutine negovanja kože, može d aublaži problem.

Prema rečima stručnjaka, izuzetno je važno da u folikul dlake vratite lipide i vlagu, pa nabavite neki od proizvoda sa lipidima, ceramidimai hidratantnim sastojcima poput hijaluronske kiseline ili glicerina.

Preporučuju se i preparati na bazi uree i vitamina A.

Pored toga, možete potražiti i kreme sa retinolom ili mlečnom kiselinom, koji će pružiti vašoj koži lagani piling. Stručnjaci tvrde da će kombinacija nežnog čišćenja i svakodnevne upotrebe krema ili losiona pomoći u rastvaranju keratinskih čepova i pomoći vašoj koži da se oporavi.

Ukoliko imate osetljivu kožu, potražite prilagođene sapune, hidratantne kreme i druge proizvode koji vam odgovaraju.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.