EVO KAKO DA USPORITE STARENJE! Ovo treba da uradite sa VRATOM
Foto: Profimedia

Pravilno negujte!

EVO KAKO DA USPORITE STARENJE! Ovo treba da uradite sa VRATOM

​Baš kao i naše lica tako i na[i vratovi brže stare zbog genetike i dužeg izlaganja ultraljubičastim (UV) zracima, kao i zbog zemljine teže koja vuče našu kožu na dole.

Objavljeno:

Čak i ako naporno radimo da sakrijemo znake starenja poput bora na licu ili sede kose, naši napori mogu biti uzaludni ako zanemarimo svoj vrat.

Kako bi mogli da zadržite što duže vaš mladalački sjaj i da spasite vaš vrat od preranog opuštanja i bora, trebalo bi da pratite sledeće korake.

1. Pravilno spavanje i ishrana mogu vam pomoći da izbegnete bore na vratu.

Naš položaj tokom spavanja može doprineti naborima na našoj koži. Spavanje na boku ili stomaku tera vas da pritisnete lice na jastuk i uzrokuje da vam se vrat savije. Na kraju, ovaj ponovljeni položaj će urezati linije u vašu kožu. Prema mišljenju stručnjaka, najbolji način da izbegnete bore na vratu dok spavate je da ležite na leđima.

Hrana bogata vitaminom A i beta-karotenom takođe vam može pomoći da razvijete bolju kožu. Žuto-narandžasto voće i povrće poput tikvica, šargarepe i grejpfruta bogato je karotenoidima, koji deluju kao antioksidansi koji štite vaše ćelije. Ubacivanje nekih sastojaka sa esencijalnim masnim kiselinama u vašu ishranu — poput oraha i maslinovog ulja — takođe može održati vašu kožu hidrantnom i boljom.

Spavanje
foto: Profimedia

2. Uključite vrat u negu kože i nanosite kreme pokretima od dole ka gore.

Većina stručnjaka za lepotu bi rekla da se nega kože ne zaustavlja na liniji vilice. Kada radite svoju dnevnu rutinu, trebalo bi i na vrat da nanosite kreme i serume. Proizvodi na bazi retinola i vitamina C preporučuju se za zaštitu kože od UV oštećenja. Takođe je važno svakodnevno vlažiti vrat, zajedno sa licem. Održavanje hidratacije kože pomaže joj da zadrži svoju debljinu i čvrstinu. A pošto je vrat podjednako izložen UV zracima, dodajte sloj zaštite tako što ćete ga namazati kremom za sunčanje. Još jedan savet profesionalaca je da nanosite proizvode pokretima prema gore, kako bi se suprotstavili gravitaciji koja utiče na našu kožu.

3. Koristite pilinge ili uradi sam maske da skinete mrtvu kožu.

Ako želite da izbegnete da izgledate kao potpuno drugačija osoba od vrata na dole, piling takođe treba da se radi i na vratu, ne samo na licu. Skidanje gornjeg sloja kože pomoći će u uklanjanju prljavštine i ulja koje izazivaju akne koje su se nakupile u porama. Kreme takođe mogu bolje da prodiru u kožu kada je čista i sveža. Međutim, pre pilinga, uverite se da nema jakih hemikalija koje bi vam mogle naštetiti i piling nanosite nežno, nemojte biti previše grubi. Bolje koristite pilinge koje možete sami napraviti kod kuće od prirodnih sastojaka, nego da kupujete u prodavnici pilinge pune hemikalija.

Piling
foto: Profimedia

4. Odlazak na masažu pospešuje proizvodnju kolagena u vašem telu.

To je kao da udarite 2 muve jednim udarcem - osećate se opušteno dok dobijate prelepu, blistavu kožu. Vruće masaže pokreću stvaranje kolagena, koji pomaže u obnavljanju ćelija. Masaže lica takođe poboljšavaju cirkulaciju krvi u koži, a istraživači su otkrili da poboljšavaju i efekte kozmetičkih krema. Jedna tehnika masaže koju možete sami da uradite je da spoljašnjim delom svojih malih prstiju pritisnete vrat, počevši od vrha i krećete se naniže.

5. Budite svesni položaja svog vrata dok gledate u telefon

Gledanje dole u ​​svoj telefon dovodi do „zgužvanog” vrata i tokom vremena, ponovljeni pokreti mogu produbiti linije i izazvati trajne bore. Stručnjaci preporučuju pozicioniranje telefona ispred lica dok ga koristite. Ovaj jednostavan trik može u početku predstavljati bol u vratu, ali gledanje pravo napred može sprečiti stvaranje linija.

(Espreso/VečernjeNovosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.