POZNATOJ PEVAČICI RAZORENI UNUTRAŠNJI ORGANI, NAPALA JU OVA BOLEST: Sve je upozorila na SIMPTOME
Foto: RINA

UŽAS

POZNATOJ PEVAČICI RAZORENI UNUTRAŠNJI ORGANI, NAPALA JU OVA BOLEST: Sve je upozorila na SIMPTOME

Šer ne bi mogla da se bori sa ovom bolešću da odavno nije uspostavila rutinu koje se drži i danas, kada je reč o fizičkoj aktivnosti i ishrani

Objavljeno: 10:38h

Pevačica Šer će u maju napuniti 76. godina, a njena vitalnost, dobar izgled i energija su enigma i za mnogo mlađe žene. Pevačica je radila dosta estetskih korekcija, ali mnogi ne znaju da se bori sa retkom bolešću, a reč je o Epštajn-Barovom sindromu koji razara unutrašnje organe i stvara osećaj umora.

Šer ne bi mogla da se bori sa ovom bolešću da odavno nije uspostavila rutinu koje se drži i danas, kada je reč o fizičkoj aktivnosti i ishrani. Pevačica je dosta istraživala i uspela da pronađe idealnu kombinaciju kako bi održala zdravlje.

- Vežbam najmanje pet puta nedeljno. Celog života sam aktivna i ne nameravam da prestanem jer zaista uživam u tome. Trener mi ne gleda kroz prste, nimalo me ne štedi i ne zanima ga koliko godina imam. Dosta sam čitala o hrani i sama došla do saznanja šta bi bilo najbolje da jedem. Nisam neki ljubitelj mesa. Ne mogu da kažem da sam vegetarijanac, ali sve što jedem potpuno je zdravo, osim deserta na koji sam slaba. Ne volim mlečne proizvode i namirnice koje sadrže mnogo masti jer me usporavaju i kradu mi energiju. Alkohol izbegavam, godišnje tek nekoliko čašica - ispričala je Šer i otkrila koja hrana joj daje najviše snage.

1 / 5 Foto: Printscreen Youtube

- Pored povrća, to su pirinač, mahunarke, kao i nešto što se nutricionistima verovatno neće dopasti, ali ja prosto obožavam – testenine. Banane i nektarine tamanim jer su pune zdravog nerafinisanog šećera, a sir smatram najgorom namirnicom za ljudsko telo jer ga ne varimo kako treba i prepun je masti i holesterola. Volim sladak krompir koji može da se spremi u mikrotalasnoj za četiri minuta. Otkrila sam ga zajedno za Mišel Fajfer kada smo snimale "Veštice iz Istvika". Tada smo bukvalno živele na njemu - smeje se Šer, koju su nedavno proglasili prvim transformersom šou-biznisa.

Priznaje da joj s godinama održavanje forme postaje teže, ali ne odustaje od sporta i obožava da isprobava nove aktivnosti.

- U ovom životnom periodu moram da radim dvostruko više. Oduvek sam bila sportski tip, kao mlada bavila sam se različitim disciplinama, čak i ekstremnim. Sada najviše volim da surfujem. Doduše, na dasku sam stala dosta kasno, kad sam već prevalila šezdesetu - kaže neuništiva Šer, koja osim odlazaka u teretanu i surfinga često zaigra tenis sa prijateljima, a neverovatnih pet minuta može da radi planking, sklek na laktovima.

Iako je Epštajn-Bar virus hronična bolest koja crpi energiju iz organizma, često razarajući i psihu, američka ikona odlučna je u nameri da ne poklekne.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.